Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Fagskole
Moelv
2 år
Heltid
Støttet av lånekassen
26 400 NOK
Høst
Nettbasert med samlinger

Interiør

Interiør 

Dette er et høyere yrkesfaglig toårig studium innen interiørdesign som gir deg teoretisk og praktisk kompetanse til å jobbe innen interiørbransjen.

Hva lærer jeg?

Gjennom utdanningen vil du lære om bærekraftig interiørarbeid, materiallære, visuell kommunikasjon, farge og form. Du vil få kompetanse til å ivareta interiørarbeidet i private og offentlige rom. Du vil også få kompetanse i kundekommunikasjon, materialvalg, fargesetting, arealutnyttelse, restaurering og i å etablere og drifte en interiørbedrift.

Studiet vil gi deg innsikt i klimasmarte produkter og hvordan man setter søkelys på menneskene man jobber for. Du får også god innsikt i hvordan man skaper trivsel i innemiljøet. Som utdannet Interiørrådgiver kan du bistå bedrifter i å være fremtidsrettet ved ta  miljøbevisste valg av interiør.

Praksis i bedrift

Det gjennomføres to praksisperioder gjennom studiet. En på fem dager i første semester og en på 15 dager i tredje semester. Det gis et arbeidskrav tilknyttet hver praksisperiode. Praksis består av praktisk arbeid i bedrift med refleksjon og veiledning.

Fleksibel utdanning

Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger, heltid over to år. Det gjennomføres stedbasert undervisning to dager per uke. I tillegg gis det undervisning og veiledning på nett med i snitt seks timer per uke. Studentene må beregne en del egenarbeidstid til oppgaver, prosjekter og tilegnelse av fagstoff i forbindelse med studiet, dette kalles studentarbeidstimer.

For kontakt eller mer informasjon om Interiør, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter å ha fullført og bestått studiet kan du blant annet jobbe som interiørdesigner, planlegge interiør for privatkunder eller bedriftskunder, jobbe hos en møbelforhandler, interiørbutikk, kjøkkenleverandør, husprodusent og mye mer.

Opptakskrav/Søknad

 • Fagbrev blomsterdekoratør
 • Fagbrev industrimaler
 • Svennebrev profileringsdesigner
 • Svennebrev tømrer
 • Svennebrev trevare og  bygginnredning
 • Svennebrev møbelsnekker
 • Svennebrev maler
 • Vg3 interiør
 • Vg3 utstillingsdesign
 • Vg3 påbygning til generell studiekompetanse
 • Vg3 generell studiekompetanse
 • Vg3 kunst, design og arkitektur eller tilsvarende realkompetanse*

Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis.

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (120 studiepoeng).

Tittel: Interiørrådgiver

Hvorfor velge Norges grønne fagskole – Vea?

Nettbasert med samlinger på plass

Støttet av lånekassen

Gode kontakter i næringslivet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Interiør.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea

- Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag

Vea tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Vi har studenter som ønsker spesialkompetanse og utvikling innen sitt fagområde og derfor tilbyr vi fleksible utdanninger.

I tillegg til fagskoletilbud, har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

NOKUT-godkjent

Vea var den første fagskolen som fikk fagområdegodkjenning av NOKUT, og har fra april 2012 vært godkjent tilbyder av utdanninger innen «Grønne design- og miljøfag».

En fagskole som lytter til studentene

En stor del av kvalitetssikringsarbeidet består i å lytte til studentene. Det gjør vi gjennom å gjennomføre faste spørreundersøkelser, underveisdialog, alumniundersøkelser, innspillsordning og mye mer. Innsamlede tilbakemeldinger behandles av fagskolens kvalitetsutvalg og oppsummeres i en årlig kvalitetsrapport. Studenter fra alle studium er representert i kvalitetsutvalget.

Bo på Vea

På Vea har vi 47 hybler som leies ut til studenter. Du tegner en leieavtale som gjelder for de ukene du har fysisk samling på Vea. Da får du overnatting til studentpris.

Peisestua i «Det gamle internatet» benyttes til sosialt samvær og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa. En hybel kan leies for hele studieåret, eller for de enkelte ukene du skal være inne på samling.

Internasjonalt samarbeid

I mindre fag som gartner- og blomsterdekoratørfag er det viktig med nye impulser og gode nettverk både i Norge og utlandet. Vea er en del av Flornet, et nettverk for europeiske skoler og andre aktører innenfor gartner- og blomsterdekoratørfag. Som student ved Vea kan du benytte dette nettverket til egen faglig utvikling. Utvekslingsprogrammet støttes av Erasmus+. Andre arrangementer gir interessante internasjonale opplevelser og nyttig erfaringsgrunnlag.

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Interiør:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!