Eksepsjonelt konkurransedyktig etter fagskoleutdanning

Karianne Storvik var sulten på å utvikle seg videre etter å ha tatt fagbrev som blomsterdekoratør, og har tatt to fagskoleutdanninger ved Norges grønne fagskole – Vea.

norges grønne fagskole erfaring

Eksepsjonelt konkurransedyktig med den kompetansen og styrken jeg har fått gjennom å ta fagskoleutdanning

Karianne Storvik var sulten på å utvikle seg videre etter å ha tatt fagbrev som blomsterdekoratør, og har tatt to fagskoleutdanninger ved Norges grønne fagskole – Vea.

  • Navn: Karianne Elise Storvik
  • Kommer fra: Vestfold
  • Arbeidssted: Floriss Sandefjord
  • Aktuell fordi: Hun har tatt to fagskoleutdanninger på Vea

Bakgrunn

Kunstutdanning med fortellerkunst og bachelor i musikk. Med bakgrunnen fra kunstfag begynte jeg å jobbe som blomsterdekoratør og bryllupsplanlegger. Jeg ønsket å få formell kompetanse i blomsterdekoratørfaget og tok blomsterdekoratørutdanning for voksne på Skjetlein og tok fagbrev som privatist. Etter å ha tatt den grunnleggende utdanningen i blomsterdekoratørfaget var jeg sulten på noe mer og lette etter en utdanning som kunne gi meg noe ekstra. Da fant jeg Vea og de fagskoleutdanningene Vea har for blomsterdekoratører.

Eksperimentell formgivning med plantemateriale

Jeg ønsket å gjøre noe eksperimentelt og valgte å ta fagskoleutdanningen Eksperimentell formgivning med plantemateriale først. Den åpnet veldig opp for at alt er mulig. Ingen ting kan hindre deg. Du lærer å bruke botanisk materiale som uttrykk for det du ønsker å formidle.

Hvem burde ta fagskoleutdanningen Eksperimentell formgivning med plantemateriale?

Alle bør ta den! Det gjør noe med deg som individ. Du må gå inn i deg selv, og det er utviklende. Det tror jeg alle har godt av. Å ta et dypdykk i seg selv. Spesielt alle som står litt fast og kjenner at de stagnerer i kreativiteten, vil ha godt av en slik utdanning.

Hvordan fikk du det til, rent praktisk?

Fagskoleutdanningene på Vea er lagt opp som et deltidsstudium som er basert på ukesamlinger. Jeg tok studiet mens jeg hadde tre små barn og drev eget firma ved siden av. Når jeg klarte det, kan alle få det til. Alle vil ha endring, men ingen vil endre seg.

Du valgte å ta enda en fagskoleutdanning, Botanisk design og ledelse. Hvorfor gjorde du det?

Jeg har alltid hatt lyst til være den beste utgaven av meg selv og bli så god som jeg kan bli. Der EX åpner opp, gir Botanisk design deg en stor teknisk koffert som gir deg verktøy til å samle samme og bruke kunnskapen inn i salgsbinderi og estetisere. Det er nyttig kunnskap å ha for den som er i blomsterbransjen.

Hva har denne utdanningen betydd for deg?

Den har betydd veldig mye. Der jeg syntes grunnutdanningen var for grunnleggende har BD gitt meg muligheten til å klare alt. Jeg har ingen faglige, kreative, estetiske begrensninger. BD har gitt meg muligheten til å konkurrere, du finspisser din egen teknikk og ditt eget binderi. Det er veldig gjennomtenkt alt jeg gjør, og det trenger jeg i konkurranse. På fagskolen får du lærere som henter ut det beste ut i deg, og du blir gjort til den beste utgaven av deg selv.

Hva mener du er viktig kompetanse å ha for en blomsterdekoratør?

Viljen til å tørre å endre seg.

Hva mener du er viktig kompetanse å ha for en som skal drive egen bedrift?

Det å drive egen bedrift handler om å lederevner. Som leder er det viktig å vite hvor du selv er svak, og finne den styrken i teamet ditt. Ansette noen der du selv er svak, slik at du får et godt team.

Når du ser tilbake på det året du gikk på Botanisk Design, hva er det du har hatt mest utbytte av i ettertid?

Anne Stine sin evne til å veilede meg, gjorde at jeg blir bedre på å veilede meg selv. Å kunne ta et skritt tilbake og vurdere eget arbeid. Å bli mer bevisst på meg selv. Det å tørre å prøve ut nye ting. Man kan få til alt!

Hva vil du si til andre som vurderer å ta Fagskoleutdanningen Botanisk Design?

Hvis du ikke føler at du er en utømmelig brønn av kreativitet til enhver tid, bør du ta BD!

Hvordan ser du på fremtiden?

Med den utdanningen stiller jeg veldig sterkt. Da jeg flyttet fra Trondheim til Vestfold for noen år siden, var det veldig lett for meg å få jobb. Med så sterk faglig bakgrunn, kunne jeg velge mellom flere jobber.  Jeg tror det er det bransjen trenger. Jo sterkere man er, jo lettere vil det være å overleve. Eksepsjonelt konkurransedyktig med den kompetansen og styrken jeg har fått gjennom å ta fagskoleutdanning.

Tekst og foto: Dorte Finstad
Les mer om Eksperimentell formgiving med botanisk materiale (EX)
Les mer om Experimental expression with plant materials (EX)

Bestill mer informasjon


Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Norges grønne fagskole – Vea.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.