Viser 1-20 av 29 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 29 treff
1
2

Ta en utdanning i journalistikk

Å arbeide som journalist innebærer et variert arbeid og det finnes mange retninger innen yrket. Å studere journalistikk gir deg som student de kunnskaper som behøves for å arbeide innen presse, radio, TV og andre digitale medier. Det legges stor vekt på kjennskapen om ulike medier og deres publikum, kildekritikk og etiske spørsmål. Mange journalister velger å spesialisere seg for på så sett øke sine sjanser til jobb.

Hva gjør en journalist?

Journalisten/reporteren samler inn nyheter, bearbeider dette for å siden skrive artikler. Deretter går redigereren igjennom tekstene, setter rubrikker og velger bilder sånn at materialet sammenstilles for trykk. I radio og TV arbeider journalisten på samme sett men med bilde og lyd. Der har i stedet produsenten ansvaret for sluttresultatet.

Hvordan blir man journalist?

For å kunne bli journalist må du lese en journalistikk-utdannelse på en høyskole eller universitet mellom 1-3 år avhengig av hvilken retning og eksamensgrad du vil ha. Ofte inngår en praktikantperiode under utdannelsen, en tid som er av stor betydning innenfor kommende arbeidsliv. Mange journaliststudenter gjør sin praktikk på en avis, blad, radio eller TV. Andre alternative arbeidsplasser er som informasjonspersonal innen både offentlig og privat sektor.

Journalistikkutdannelse utenlands

Flere skoler utenlands tilbyr norske studenter muligheten til å studere i et annet land. Om du vil reise utenlands og studere journalistikk på egen hånd , tar du selv kontakt med skolen. Du kan også velge å studere utenlands via en agent, da vil du få hjelp til oversettelse av karakterer, visum spørsmål og søknad.

Fremtid som journalist

I dagens samfunn er det et stort overskudd av journalister, og det utdannes flere enn hva vi har behov for. Mange journalister havner dessverre i vikariat, prosjekt og andre tidsbegrensede ansettelser.  

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!