Vis studentum.no som: Mobil

Verdensborgerskolen – Journalistikk og Politikk

Odder Højskole
Sammendrag
Heltid
14-22 uker
Folkehøgskole
Oppstart: Aug 2017, Sept 2017, Jan 2018 og Feb 2018 - Odder

Verdensborgerskolen – Journalistikk og Politikk

Bli journalist med globalt perspektiv på Verdensborgerskolen

Brenner du for politikk og medier, og drømmer du kanskje om å bli journalist? Verdensborgerskolen er mer enn en journalistikklinje på folkehøgskole. Det er et moderne dannelsesprosjekt for deg som vil ha hele verden som din profesjonelle lekeplass. Det er også Danmarks eneste folkehøgskole med eget TV-show, TV Tonic. I TV-redaksjonen får du 16 timers undervisning i TV-produksjon og TV-journalistikk i uken, med massevis av profesjonell sparring.

Bruk fire-fem måneder på å se, lese og høre internasjonale medier. Og hvor du selv formidler globalt. Underveis bygger du et nettverk av kamerater fra hele verden. Du får også mulighet til å prøve deg på mange forskjellige journalistiske disipliner, og du blir rustet for å studere journalistikk på høyere nivå.

Journalistikk og Politikk på Odder Højskole

Bli journalist eller politisk aktiv

En stor del av tiden på Verdensborgerskolen vil foregå i det journalistiske skriveverkstedet, som utgjør rammen for hovedfaget 'Journalistikk'. Her vil du få slå deg løs og leke deg med de klassiske journalistiske sjangrene såvel som nye medier som blogger og sosiale medier. Ved siden av Journalistikk får du fag som:

 • Politikk/aktivisme
 • Amerikansk kultur og politikk
 • Politisk teori
 • Etikk
 • Filosofi
 • Ideologier

Du får også to spennende "ø-uker" med hver sitt tema: 'Bli journalist!' og 'Bli politisk aktiv'. I den første temauken får du den perfekte sparringen og forberedelsen til opptaksprøver for journalistikkutdanning. I den andre temauken øker vi utfordringene, og undersøker hvordan man blir politisk aktiv. Her får du dykke ned i debatter, politisk innflytelse og politikk utenfor stemmeboksen.

Journalist, diplomat eller oppdagelsesreisende? 

På Verdensborgerskolen går journalistikk og politikk hånd i hånd i et globalt perspektiv. Du får:

 • Fylt din koffert med erfaringer og inntryk
 • Snakket masse engelsk og dannet et globalt nettverk
 • Stor kunnskap om aktuelle emner på verdensscenen

Dette ruster deg til en fremtid som journalist, "ngo’er", diplomat, oppdagelsesreisende eller noe helt annet i spenningsfeltet mellom politikk og journalistikk.

Er du klar for en begivenhetsrik tur ut i verdenskarusellen? Meld deg på her! Odder Højskole garanterer at du får en opplevelse for livet.

Studiefakta, Tittel m.m

Folkehøgskole i Danmark.

Kostnader

Oppholdet koster høsten 2019: 1345/1495 kr pr. uke for dobbeltværelse + 50 kr i kulturpenger. (Prisen på 1345 kr gjelder våre eldre værelser i 50’er-gangen. Antallet er begrenset.)

Oppholdet koster våren 2020: 1445/1595 kr pr. uke for dobbeltværelse + 50 kr i kulturpenger. (Prisen på 1445 kr gjelder våre eldre værelser i 50’er-gangen. Antallet er begrenset.)

Prisen dekker undervisning, reise, kost og losji. Kulturpengene dekker teater, foredrag og andre arrangementer.

Enkeltværelse koster 400 kr ekstra per uke.

Beløpet betaler du månedsvis på forskudd.

Det er mulig å være dagselev. Her betaler du 70% av prisen for et dobbeltværelse.

Før du starter, betaler du 1500 kr i påmeldingsgebyr.

Ved ankomsten til skolen betaler du 2.000 kr til materialer. Dette dekker grunnutgiftene for hele oppholdet ditt i forbindelse med din allminnelige undervisning, samt sangbok, elevfoto og internett.

Rommene er fortrinnsvis dobbeltværelser. De fleste med eget bad og toalett. Sengetøy, pute, dyne, laken og håndklær må medbringes selv.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Verdensborgerskolen – Journalistikk og Politikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Odder Højskole

Odder Højskole – Midt i din fremtid!

Odder Højskole er en moderne og tradisjonsrik folkehøgskole. Folkehøgskolen tar utgangspunkt i en verden som stadig er i endring, og hvor verdenshjørnene hele tiden kommer tettere og tettere på hverandre.

De pedagogiske prinsippene og grunnholdningene på Odder Højskole er alltid i tråd med Grundtvigs. Fellesskapet og det likeverdige møtet mellom mennesker er det som veier tyngst.

Korte og lengre kurs på folkehøgskolen 

Odder Højskole gir deg mulighet til å dyrke interessene dine på en folkehøgskole i Jylland. Folkehøgskolen tilbyr et bredt spekter av spennende korte kurs og lengre folkehøgskoleutdanninger, som tilfredsstiller elevenes ønske om å fordype seg i de emnene de liker best.

Et langt kurs på Odder Høgskole varer 14 eller 18 uker om høsten og 17 eller 22 uker om våren. Lengden på oppholdet ditt avhenger av om du starter i januar, februar, august eller september. Felles for de lange kursene er at du bor, spiser, lærer, hygger deg og lever på folkehøgskolen. Her knytter du vennskap for livet i et unikt fellesskap.

Odder Højskole - Folkehøgskole i Danmark

Folkehøgskolen består av 8 "skoler"

Odder Højskole består av 8 forskjellige "skoler" med hver sitt spesifikke emne. Du kan velge å gå 100% i dybden på et bestemt tema eller skreddersy ditt eget folkehøgskoleopphold med stor variasjon.

De 8 forskjellige skolene er:

Du setter selv sammen din egen timeplan, hvor du velger mellom mer enn 80 fag på tvers av de åtte "skolene".

Personlig utvikling gjennom ditt folkehøgskoleopphold

Odder Højskoles undervisning har som formål å skape overblikk, perspektiv og sammenheng og fordypning hos elevene på de korte og lengre oppholdene.

Folkehøgskoleundervisningen bygger på:

 • kreativitet og selvtillit
 • kunnskap og ferdigheter
 • samtale og holdninger
 • kompetanse – til å leve livet

Disse ordene beskriver målet om å gi elevene redskaper til å fremme sin personlige utvikling i en menneskelig modningsprosess – gjennom sitt opphold på Odder Højskole. 

Odder Højskole - Folkehøgskole i utlandet

Tilgang til fasiliteter og verksteder på folkehøgskolen

Alle elevene på Odder Højskole har fri tilgang til folkehøgskolens mange fasiliteter utenfor undervisningstiden. Odder Højskole kan skilte med følgende fasiliteter og verksteder:

 • Idrettshall
 • Beachvolleybane 
 • Teatersal
 • Systue
 • Keramikk
 • Tegning
 • Grafikk
 • Maling
 • Digital redigering (film)
 • Musikk
 • Fotolokale
 • PC-rom med trådløs internett-tilgang

Odder Højskole har plass til å innkvartere ca 80 elever. De fleste bor på dobbeltværelser med eget bad og toalett, og værelsene er både nye og gamle. Det finnes noen få enkeltrom.

Omgitt av park og by, tett på skog og strand 

Odder Højskole ligger midt i Odder by og er omgitt av en hyggelig hage. Odder by ligger sentralt plassert kun 20 km fra Århus, og fra folkehøgskolen er det kun et par km til både strand og skog. Odder Højskole består av en blanding av gamle og nye bygninger. De eldste bygningene på skolen stammer helt tilbake til 1889, og er løpende blitt modernisert, og nyere bygninger er kommet til.

Alltid fantastisk mat

Odder Højskole legger stor vekt på å servere innbydende og sunn mat både fra det danske kjøkken og fra resten av verden. Grunnholdningen er at maten skal være en god opplevelse å samles rundt, og et avslappet pusterom fra en aktiv hverdag. Samtidig skal den gi energi til at elevene kan utfolde og utfordre seg selv i alle sine daglige aktiviteter.

Vil du vite mer om ditt opphold på Odder Højskole, så kontakt oss allerede i dag!

Vis alle utdanninger fra Odder Højskole

Kontaktinformasjon til Odder Højskole

Odder Højskole

Rørthvej 34A
8300 Odder

Beskrivelse og bosted

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Verdensborgerskolen – Journalistikk og Politikk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!