Vis studentum.no som: Mobil

Skolen for Psykologi

Odder Højskole
Sammendrag
Utdanningsinstitutt: Odder Højskole
Heltid/Deltid: Heltid
Type utdanning: Folkehøgskole
Varighet: 14-22 uker
Oppstart: Aug 2017, Sept 2017, Jan 2018 og Feb 2018 - Odder
Gå videre til: Skolens hjemmeside

Skolen for Psykologi

Ta et folkehøgskoleopphold med mennesket i sentrum

Er du nysgjerrig på å dykke ned i psykologiens univers? På Skolen for Psykologi får du et folkehøgskoleopphold med mennesket i sentrum. Du blir del av et livsnært og levende sosialt miljø. Gjennom undervisningen får du en større forståelse for din personlighetsdannelse og hvorfor du er den du er.

Du lærer om tilværelsens menneskelige dimensjoner og får en personlig innsikt krydret med skarpe kompetanser innenfor psykologi og kommunikasjon, som du kan bruke i mange bransjer. Det kan være både som psykolog og som lege, sykepleier, lærer eller innen det pedagogiske og sosialpedagogiske området.

Psykologilinjen på Odder Højskole

Fra allmenn psykologi til sosialpsykologi – fordyp deg i psykologi

Den menneskelige tanke, følelse og adferd settes i fokus på ditt opphold på Skolen for Psykologi ved Odder Højskole. Du vil få jobbe med tre sentrale områder innen det psykologiske feltet:

 • Normalområdet (Allmenn psykologi)
 • Området som omfatter psykiske lidelser (Klinisk psykologi)
 • Gruppedynamikker (Sosialpsykologi)

Med seks ukentlige timer gjennom hele studieløpet, er Allmenn psykologi hovedfaget for ditt opphold på Skolen for Psykologi. Utover dette har du syv timer i uken med klinisk psykologi på første modul og fire timer i uken i sosialpsykologi på andre modul.

Krydre ditt folkehøgskoleopphold med fag i kommunikasjon og mindfulness

På Odder Højskole kan du sette sammen din egen timeplan med over 80 fag fra de forskjellige skolene/linjene. På Skolen for Psykologi har du mulighet for å sette særlig fokus på kommunikasjonen mellom mennesker. Du kan ta ukentlige timer i mindfulness på første modul og ta ukentlige timer i teambuilding på andre modul. Utover dette er det også en "ø-uke", hvor vi fordyper oss i psykologi og kommunikasjon.

Er du klar for en folkehøgskolelinje hvor du får utvikle deg som både medarbeider og menneske? Kontakt Odder Højskole og få mer informasjon om mulighetene for fagene på Skolen for Psykologi.

Studiefakta, Tittel m.m

Folkehøgskole i Danmark.

Kostnader

Oppholdet koster høsten 2017 og våren 2018: 1245/1395 danske kroner per uke for dobbeltværelse + 50 danske kroner i kulturpenger (Prisen på 1245 kr gjelder skolens eldre rom, som er i et begrenset antall).

Prisen dekker undervisning, reise, kost og losji. Kulturpengene dekker teater, foredrag og andre arrangementer.

Enkeltværelse koster 350 danske kroner ekstra per uke.

Beløpet betaler du månedsvis på forskudd.

Det er mulig å være dagselev. Her betaler du 70% av prisen for et dobbeltrom.

Før du starter betaler du 1500 danske kroner i innmeldingsgebyr.

Ved ankomst til skolen betaler du 2000 danske kroner til materialer. Det dekker grunnutgiftene under hele oppholdet ditt, som undervisning, sangbok, elevfoto og internett.

Rommene er hovedsakelig dobbeltrom. De fleste med eget bad og toalett. Sengetøy, pyte, dyne, laken og håndklær tar du med selv.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Skolen for Psykologi.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Odder Højskole

Odder Højskole – Midt i din fremtid!

Odder Højskole er en moderne og tradisjonsrik folkehøgskole. Folkehøgskolen tar utgangspunkt i en verden som stadig er i endring, og hvor verdenshjørnene hele tiden kommer tettere og tettere på hverandre.

De pedagogiske prinsippene og grunnholdningene på Odder Højskole er alltid i tråd med Grundtvigs. Fellesskapet og det likeverdige møtet mellom mennesker er det som veier tyngst.

Korte og lengre kurs på folkehøgskolen 

Odder Højskole gir deg mulighet til å dyrke interessene dine på en folkehøgskole i Jylland. Folkehøgskolen tilbyr et bredt spekter av spennende korte kurs og lengre folkehøgskoleutdanninger, som tilfredsstiller elevenes ønske om å fordype seg i de emnene de liker best.

Et langt kurs på Odder Høgskole varer 14 eller 18 uker om høsten og 17 eller 22 uker om våren. Lengden på oppholdet ditt avhenger av om du starter i januar, februar, august eller september. Felles for de lange kursene er at du bor, spiser, lærer, hygger deg og lever på folkehøgskolen. Her knytter du vennskap for livet i et unikt fellesskap.

Odder Højskole - Folkehøgskole i Danmark

Folkehøgskolen består av 8 "skoler"

Odder Højskole består av 8 forskjellige "skoler" med hver sitt spesifikke emne. Du kan velge å gå 100% i dybden på et bestemt tema eller skreddersy ditt eget folkehøgskoleopphold med stor variasjon.

De 8 forskjellige skolene er:

Du setter selv sammen din egen timeplan, hvor du velger mellom mer enn 80 fag på tvers av de åtte "skolene".

Personlig utvikling gjennom ditt folkehøgskoleopphold

Odder Højskoles undervisning har som formål å skape overblikk, perspektiv og sammenheng og fordypning hos elevene på de korte og lengre oppholdene.

Folkehøgskoleundervisningen bygger på:

 • kreativitet og selvtillit
 • kunnskap og ferdigheter
 • samtale og holdninger
 • kompetanse – til å leve livet

Disse ordene beskriver målet om å gi elevene redskaper til å fremme sin personlige utvikling i en menneskelig modningsprosess – gjennom sitt opphold på Odder Højskole. 

Odder Højskole - Folkehøgskole i utlandet

Tilgang til fasiliteter og verksteder på folkehøgskolen

Alle elevene på Odder Højskole har fri tilgang til folkehøgskolens mange fasiliteter utenfor undervisningstiden. Odder Højskole kan skilte med følgende fasiliteter og verksteder:

 • Idrettshall
 • Beachvolleybane 
 • Teatersal
 • Systue
 • Keramikk
 • Tegning
 • Grafikk
 • Maling
 • Digital redigering (film)
 • Musikk
 • Fotolokale
 • PC-rom med trådløs internett-tilgang

Odder Højskole har plass til å innkvartere ca 80 elever. De fleste bor på dobbeltværelser med eget bad og toalett, og værelsene er både nye og gamle. Det finnes noen få enkeltrom.

Omgitt av park og by, tett på skog og strand 

Odder Højskole ligger midt i Odder by og er omgitt av en hyggelig hage. Odder by ligger sentralt plassert kun 20 km fra Århus, og fra folkehøgskolen er det kun et par km til både strand og skog. Odder Højskole består av en blanding av gamle og nye bygninger. De eldste bygningene på skolen stammer helt tilbake til 1889, og er løpende blitt modernisert, og nyere bygninger er kommet til.

Alltid fantastisk mat

Odder Højskole legger stor vekt på å servere innbydende og sunn mat både fra det danske kjøkken og fra resten av verden. Grunnholdningen er at maten skal være en god opplevelse å samles rundt, og et avslappet pusterom fra en aktiv hverdag. Samtidig skal den gi energi til at elevene kan utfolde og utfordre seg selv i alle sine daglige aktiviteter.

Vil du vite mer om ditt opphold på Odder Højskole, så kontakt oss allerede i dag!

Vis alle utdanninger fra Odder Højskole

Kontaktinformasjon til Odder Højskole

Odder Højskole

Rørthvej 34A
8300 Odder

Beskrivelse og bosted

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Skolen for Psykologi:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!