Vis studentum.no som: Mobil

Journalistikk

Nord universitet
Sammendrag
Bachelor
Bodø
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Journalistikk

Nysgjerrig? Samfunnsinteressert? Lyst å skrive, fotografere eller lage podkast? Synes du det er interessant å snakke med folk, og lar deg engasjere av urettferdighet eller maktovergrep? Da kan journalistyrket passe for deg. Som journaliststudent vil du lære å finne informasjon, bedømme den kritisk og formidle den på en etisk forsvarlig, tilgjengelig og engasjerende måte .

Studiehverdagen på journalistutdanninga er allsidig og variert. Læringa foregår mange steder; på universitetet, i redaksjoner og mediehus, på kulturhus og fotballbaner, og ellers ute i lokalsamfunnene. Studiet er arbeidsintensivt, og veksler mellom teoriundervisning og praktisk øvingsproduksjon. Du jobber både alene og i mindre grupper der du må bidra aktivt. Gjennom hele studiet skal du levere teoretiske og praktiske arbeidskrav, med veiledning og tilbakemelding både fra erfarne lærere og medstudenter.

Studiet inneholder flere korte praksisopphold i nærliggende redaksjoner. I tredje studieår avsluttes studiet med en tre måneder lang redaksjonspraksis. Du får tildelt praksisplass, og får lønn og veiledning fra praksisredaksjonen.

Med en bachelorgrad i journalistikk kan du jobbe i tradisjonelle massemedier som radio, TV, aviser og nettaviser. Du kan også skape din egen arbeidsplass som frilanser. Etter år med mediekrise og nedbemanning, har trenden snudd. Redaksjoner over hele landet har nå et stort behov for flinke journalister. Folk med journalistutdanning er også etterspurt i mange andre typer bedrifter og organisasjoner som driver med formidling og informasjon.

Nord universitet

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal.

Nord universitet har studier på alle nivåer, fra enkeltemner og årsstudium til bachelor-, master- og ph.d-utdanninger.

Du kan være fulltidsstudent ved et av universitetets studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Studiene ved Nord universitet er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.  

Vis alle utdanninger fra Nord universitet

Kontaktinformasjon til Nord universitet

Nord universitet

Bodø
Bodø

Tlf: 75517000

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!