Viser 1-17 av 17 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-17 av 17 treff

Ta en utdannelse innen foto eller fotojournalistikk

Ved å ta en utdannelse innen foto og fotojournalistikk utvikles din kreativitet sammen med de tekniske kunnskapene. Uansett om du vil fotografere mote, bryllup, pressebilder eller bare utvikle din egen hobby, vil du stille mye sterkere samt føle høy grad av profesjonalitet med en utdanning innen foto og fotojournalistikk. Foto er et praktisk yrke, og utdannelsene bygger mye på å sette de teoretiske kunnskapene ut i livet. Du kan forvente mye selvstendig arbeid, gruppearbeid og prosjektoppgaver innenfor fotoutdannelsen. Kreativitet er også et viktig element.

Litt om foto og fotojournalistikk

Et fotografi kan si mer enn tusen ord. Fotografi er en permanent gjengivelse av et bilde ved hjelp av lys, optikk og lyssensitive komponenter som kan lagre bildeinformasjonen.

Fotojournalistikk kan oversettes til fotografi i pressen. Det er et fotografi som blir brukt (trykket eller publisert) av pressemedier. Et fotografi blir betraktet som en måte å kommunisere på, men det er ikke like presist som det verbale språket. Fotojournalistikk har en lang historie i pressen. De første illustrasjonene startet allerede rundt 1840-tallet. Men det var ikke før i 1920 med tabloidavisenes inntog at bilder i dagspressen ble virkelig populært. Store sensasjonelle bilder med sex, vold og ulykker økte salgstallene. Etter hvert som fotografiet har blitt akseptert som en kunstform, har også uttrykket i pressen utviklet seg. I dag bruker man egne fotografer og kunstnerisk utspring er viktig. Pressefotoet har i dag en høy kvalitet og status.

Foto og fotojournalistikk i utlandet

Det finnes flere gode skoler i utlandet som tilbyr fagretningene foto / fotojournalistikk. Dette kan være en kjempemulighet for deg som også vil ut å oppleve verden.

Dersom du ønsker å jobbe med foto/fotojournalistikk utenfor Norge, kan det være smart å begynne med å ta sin utdannelse i utlandet. Skolene har ofte gode kontakter med arbeidslivet, og det vil da være lettere å få en fot innenfor arbeidsmarkedet.

Folkehøgskole

Mange folkehøgskoler i Norge tilbyr en utdannelse innen foto og fotojournalistikk. Dette er en forberedende og grunnleggende utdannelse der du finner ut om hvilken retning innenfor faget foto din passion ligger.

Fagskole

Fagskolestudier går ofte over to år og gir deg en mer detaljert utdannelse enn på folkehøgskole. Dette gir deg mer tid til å utforske faget på dypet samtidig som du utdanner deg mot et spesifikt yrke. Etter utdanningen, vil du kunne jobbe innen fotografi innen det private og offentlige.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!