Fagskole

Data Analyst - årsstudium

Noroff, Nettstudier
Varighet
1 år (heltid), 2 år (deltid)
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Varighet
1 år (heltid), 2 år (deltid)
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Data Analyst - årsstudium

Fagskoleutdanning i Data Analyst - årsstudium 

Bli dataanalytiker og få en nøkkelrolle i bedriften. Behovet for dataanalytikere er enormt i de fleste bransjer i dag og i fremtiden.

Dyktige dataanalytikere er blant de mest ettertraktede arbeidstakerne i dagens arbeidsmarked. Som dataanalytiker får du ferdigheter som er dynamiske, ettersom du blir flink til å jobbe med tall og programvare. I tillegg oppnår du sterke visuelle og muntlige presentasjonsferdigheter. Mange bransjer har stort behov for denne typen kompetanse, og man finner dataanalytikere som jobber med alt fra finans, til medisin, til markedsføring og sosiale medier.

En dataanalytiker samler, organiserer, og tolker data for å kunne gi handlingsfremmende innblikk i bedriften eller organisasjonen de jobber for. Målet med dataanalyse er å besvare spesifikke spørsmål som er av verdi for bedriften. Som dataanalytiker vil du kunne jobbe med flere typer analyse. Du vil jobbe med deskriptiv og diagnostisk analyse, som forteller noe om hva som har skjedd og hvorfor, samt forutseende og foreskrivende analyse, som forteller om hva som vil skje i fremtiden, og hvilke verdifulle tiltak bedriften burde foreta seg.

Bli en ettertraktet ressurs

Dataanalytikere har en svært viktig rolle i enhver moderne bedrift. Deres evner til å veilede ledere til å gjøre informerte valg ved hjelp av relevant og oppdatert informasjon basert på data, gjør at de er en svært ettertraktet ressurs i ethvert lederteam. Effektiv dataanalyse kan brukes til å redusere driftskostnader, løse overordnede problemer, og identifisere mindre effektive arbeidsprosesser.

Studiet omfatter relevant teori, praktiske ferdigheter og teknisk kompetanse for å skape en balansert læreopplevelse som vil gjøre deg klar til jobben som dataanalytiker. Du vil få hands-on opplæring i fundamentale dataanalytiske ferdigheter, med supplerende teori.

Formålet med studiet

Datavisualisering er et hett tema akkurat nå, og handler om å kunne konvertere rådata til forståelig grafikk. Dette kan kommuniseres til ledere, styret eller andre som kanskje mangler tekniske ferdigheter til å forstå rådata og tall.

Studiet fokuserer på en solid forståelse av analytiske modeller, i tillegg til praktiske implementeringer ved bruk av de verktøyene som brukes mest i bransjen. Eksempler kan være Microsoft Excel, Google Spreadsheets, og andre beslektede teknologier. Så snart grunnlaget er lagt, vil du bli lært opp i hvordan data samles, lagres, organiseres, analyseres, tolkes, visualiseres og rapporteres.

Teknikker for dataanalyse vil bli praktisert ved bruk av proxy-datasett, som vil teste dine evner til å adressere forretningsorienterte problemområder som for eksempel operativ ledelse, salg, finans, markedsføring, og til og med HR. Studiet vil også dekke nyskapende datalagring, samt analytiske og visuelle verktøy og skybaserte databaser.

For kontakt eller mer informasjon om Data Analyst - årsstudium, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

Velg mellom 4 startdatoer

mars 2024

  • Nettstudier
  • Nettstudier

august 2024

  • Nettstudier
  • Nettstudier

oktober 2024

  • Nettstudier
  • Nettstudier

januar 2025

  • Nettstudier
  • Nettstudier

Videre studier/jobbmuligheter

jobbmuligheter

Dataanalyse gir muligheter i mange ulike bransjer og på ulike nivåer. Dataanalytikere er kritiske ressurser for ethvert selskap, enten det er store internasjonale selskaper med store data, eller små bedrifter med månedlige salgstall som må organiseres og modelleres. Mange kandidater kombinerer dataanalyse med andre interessefelt som også benytter data. Dette åpner dører til felt som informasjonsteknologi, finansrådgivning, operativ ledelse, medisin, datateknikk og markedsføring, for å nevne noen.

Videre studier

Etter dette året med Data Analyst er mange klare for jobb. Ønsker du å bli en enda mer ettertraktet dataanalytiker – med avanserte ferdigheter innen databaser, skytjenester, programmatisk dataanalyse, big data og andre avanserte emner – kan du søke direkte inn på andreåret tilden toårige utdanningen i Data Analyst.

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev. Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse.

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskolegrad (Professional Degree) 60 studiepoeng

Kostnader

Heltid: 42.000,- per semester
Deltid: 21.000,- per semester

Godkjenninger: Godkjent forlån og stipendi Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.

Hvorfor velge Noroff?

Tett på arbeidslivet

Støttet av lånekassen

Ettertraktet utdanning

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Data Analyst - årsstudium.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Noroff
Tordenskjolds Gate 9
4612 Kristiansand

NOROFF – SCHOOL OF TECHNOLOGY AND DIGITAL MEDIA

Hos Noroff studerer fremtidens digitale innovatører. Allerede fra første dag vil du gjennom praktisk arbeid i studiet bli del av næringslivet. Vi har satt oss i arbeidsgiverstolen og laget en ønskeliste. Deretter har vi laget studieplanen. Noroff er en livsstil. Du...

Les mer og vis alle utdanninger ved Noroff

Highlights