Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Fagskole
Nettstudier, Tromsø
3 år / 120 studiepoeng
Deltid
Støttet av lånekassen
Høst
Nettbasert med samlinger

IT-drift og sikkerhet

Fagskoleutdanning i IT-drift og sikkerhet

Vil du jobbe med datateknikk, drift og sikkerhet? Fagskolen i Nord tilbyr en nettbasert fagskoleutdanning i IT- drift og sikkerhet på deltid over tre år! Utdanningen er et nettbasert deltidsstudium med samlinger i Tromsø. 

Utdanningen skal gjøre deg i stand til å prosjektere og drifte datanettet i bedrifter på en funksjonell og sikker måte. Du vil også få et grunnlag til å kunne ta sertifiseringer innenfor Microsoft og Ciscos plattformer. Etter endt utdanning vil du ha et bredt grunnlag som kvalifiserer til fagskoleingeniør både i offentlig og privat virksomhet. 

Hva lærer du om IT-drift og sikkerhet?

En utdanning i IT-drift og sikkerhet vil gi deg kunnskap om oppbygging og drift av databaser og IKT-anlegg. Du vil også få kunnskap om prosesser, teorier og rammeverk for drift av IT organisasjoner. Økonomistyring, organisasjon og ledelse er også sentrale områder hvor du vil få kompetanse. Ved endt utdanning vil du ha god kunnskap om IT-bransjen og kjennskap til yrkesfeltet. 

Studiet gir 120 studiepoeng og har 9 emner:

 • Realfag 
 • Yrkesrettet kommunikasjon 
 • Ledelse, økonomi og markedsføring. 
 • Datakommunikasjon og maskinvare 
 • Organisering og programmering 
 • Klient/serverdrift 
 • Nettverk 
 • Elektroniske kommunikasjonssystemer (Ekom) 
 • Hovedprosjekt 

Faglig ledelse inngår i fordypningsemnene. 

Det siste året gjennomføres et større hovedprosjekt som bygger på tidligere emner og som skal speile prosjektoppgaver innen IT-næringen. 

For kontakt eller mer informasjon om IT-drift og sikkerhet, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Studiet tar sikte på å gi et bredt faglig grunnlag som kvalifiserer til fagskoleingeniør innen både privat og offentlig virksomhet:

 • Planlegging, installasjon, teknisk drift og vedlikehold av dataanlegg og datanettverk  
 • Salg, markedsføring, konsulentvirksomhet
 • Utdanningen gir også kompetanse til mellomlederstillinger
 • Undervisning yrkesfag innen IT 

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp på studiet, kreves minimum ett av følgende punkt:  

 1. Formelt opptakskrav: Søker må ha fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev innen fagretningen Elektro.  

 1. Realkompetanse: Søker som er over 23 år og har minimum 5 års relevant yrkespraksis innenfor fagretningen. I tillegg realkompetanse tilsvarende VG2 yrkesfaglig studieretning; felles allmenne fag.  

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.  

Relevante fagbrev

Dataelektronikerfaget, Automatiseringsfaget, Telekommunikasjonsmontørfaget, IKT-servicefaget. Andre fagbrev innen yrkesretningen IT og Elektro vil bli vurdert. 

Eksempel på relevant yrkespraksis

Arbeid innen IT innen salg, service, prosjektering, installasjon og brukerstøtte. 
All yrkespraksis må kunne dokumenteres med arbeidsattest fra arbeidsgiver, som forteller om varighet og arbeidsoppgaver. 

Dersom du er usikker på om du kommer inn under disse kravene anbefaler vi deg å søke, så vil du få en vurdering i søkeprosessen. Husk å levere med dokumentasjon. 

Studiefakta, Tittel m.m

Dette studiet har 15 ukesamlinger i Tromsø.  

Det vil si fem samlinger for hvert skoleår, to i høstsemesteret og tre i vårsemesteret. Samlingene inneholder undervisning, diskusjoner, laboratoriearbeid, gruppearbeid, ekskursjoner og eksamener. 

I mellomperiodene vil det bli gitt en ukentlig nettundervisning og samt at studentene jobber med oppgaver og leverer arbeidskrav. Det er individuelle- og gruppearbeidskrav. 

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen IT-drift og sikkerhet.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen i Nord avd. Elektro-, elektronikk- og datafag

Fagskolen i Nord avd. Elektro-, elektronikk- og datafag

Ønsker du en teknisk fagskoleutdanning? Vil du utdanne deg innen Elkraft eller Datateknikk? Fagskolen i Nord med studiested i Tromsø tilbyr fagskoleutdanning i Elkraft og IT drift og sikkerhet. 

Avdelingen har i dag om lag 160 studenter fordelt på to studietilbud med et omfang av 120 studiepoeng. 

Om utdanningene i Elkraft og IT drift og sikkerhet

Utdanninene tar sikte på å gi et bredt faglig grunnlag som kvalifiserer til fagskoleingeniør innen både privat og offentlig virksomhet. 

En fagskole er en utdanningsvei for deg som har grunnutdanning fra videregående skole. Fagskolen tilbyr deg faglig påfyll og spisser kompetansen din ytterligere. Om du ikke har gått elektro på videregående skole, men har tilsvarende kompetanse, kan skolen gjøre en realkompetansevurdering av deg og likevel kunne tilby deg studieplass. Det vektlegges da arbeidserfaring fra relevant fagfelt.

Kombiner jobb og utdanning

Begge studiene går over 3 år, og er organisert slik at de lar seg kombinere med jobb og familieliv og andre sosiale forpliktelser. Du deltar på samlinger på skolen fem ganger hvert skoleår, og har ellers nettundervisning samt jobber med oppgaver og arbeidskrav. 

Vis alle utdanninger fra Fagskolen i Nord avd. Elektro-, elektronikk- og datafag

Kontaktinformasjon til Fagskolen i Nord avd. Elektro-, elektronikk- og datafag

Fagskolen i Nord avd. Elektro-, elektronikk- og datafag

Breiviklia 1
9019 Tromsø

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra IT-drift og sikkerhet:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!