Fagskole

IT-Drift – 2-årig

TISIP Fagskole, Nettstudier
Varighet
2 år (120 fagskolepoeng)
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Høst og vår Se detaljer
Varighet
2 år (120 fagskolepoeng)
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Nettstudier
Neste startdato
Høst og vår Se detaljer
Få mer informasjon om utdanningen 👍

IT-Drift – 2-årig

Nettbasert fagskoleutdanning i IT-Drift

TISIP Fagskole tilbyr en privat nettbasert fagskoleutdanning. Tilbudet er offentlig godkjent av NOKUT og gir rett til lånefinansiering i Lånekassen.

Hvilken kompetanse gir studiet?

Studiet utdanner deg til å kunne ha driftsansvar i en mindre bedrift, driftsansvar sammen med andre i en større bedrift eller arbeide med IT-støtte på 1. linje og/eller 2.linje. Du får også generelle kunnskaper om andre relaterte områder innen IT slik at du kan kommunisere godt med andre IT-faglige personer. Du skal på egenhånd kunne administrere og overvåke små nettverk og mellomstore nettverk sammen med annet IT-personell.

Studiet krever ikke store forkunnskaper innen IT, men du må være lærevillig og motivert for å lykkes.

Hos TISIP får du en yrkesrettet utdanning med kombinasjon av teori og praksis slik at du faktisk kan gå ut i en IT-jobb etter endt utdanning!

Undervisningsopplegget

Studiet er nettbasert og følgene undervisningsformer og arbeidsmetoder vil bli benyttet:

  • Det vil bli lagt opp til en blanding mellom lærerstyrt, nettbasert undervisning (i form av video/leksjoner) og selvstudium. Studiene er i hovedsak individuelle.
  • Hver uke legges det ut leksjoner(lærestoff) med tilhørende oppgaver gjennom læringsplattformen itslearning. Leksjonene er skrevet av de fagekspertene som underviser i emnene og kan bestå av teoretisk gjennomgang og/eller videoer som viser hvordan emnet blir belyst.
  • Oppgavene skal i utgangspunktet løses innen 2 til 7 dager og studenten får tilbakemelding eller automatisk godkjenning på sine besvarelser.
  • For å løse oppgavene får studentene tilgang til de verktøy og tjenester som de skal lære om i leksjonen/emnet. Disse verktøy og tjenestene vil studentene få tilgang til programvare eller gjennom virtuelle maskiner. Eksempler på tjenester kan være Windows server, Exchange, SQL, Sharepoint og lignende.
  • Studentene vil også få veiledning fra faglærer på e-post, via Skype/Lync eller via læringsplattformen.

For kontakt eller mer informasjon om IT-Drift – 2-årig, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst og vår

  • Nettstudier
  • Nettstudier

Videre studier/jobbmuligheter

Utdanningen i IT-Drift og infrastruktur er yrkesrettet og skreddersydd med tanke på at du som student skal kunne gå rett ut i arbeid etter fullført eksamen. Dette forutsetter selvsagt at studenten har oppnådd læringsmålene i studiet.

Det er i skrivende stund stor etterspørsel etter kandidater med denne typen utdanning. TISIP har gjort et grundig forarbeid med å avstemme denne utdanningen mot ulike bedrifter som ansetter IT-administratorer i Trondheims- og Oslo-området.

Utdanningen er tilpasset behovet i bedriftene slik at vi optimaliserer muligheten for at du kan gå rett ut i arbeid etter endt studium.

Lang erfaring og gode kontakter

TISIP har i samarbeid med NTNU fagenhet AIT (tidligere Avdeling for Informatikk og e-læring ved Høgskolen i Sør-Trøndelag) tilbudt utdanningen innen IT via campus og Internett.

Vår erfaring og kompetanse i tillegg til våre kontakter i næringslivet vil være med på å sikre deg et relevant yrkesrettet utdanningstilbud med høy kvalitet og faglig relevans.

IT går aldri av moten

IT er en viktig del av de aller fleste funksjoner og bedrifter i det Norske samfunn. Dette gjør at det vil være et stort behov for mennesker som kan administrere og drifte de ulike datanettverkene. Med vår utdanning innen IT-Drift med fokus på grunnleggende IT-kunnskaper, kunnskaper innen IT-drift, IT-sikkerhet og programmering har du en komplett utdanning i forhold til mange gode jobber. I et lengre perspektiv er jobber innen drift av IT ikke arbeidsplasser som forsvinner, men et arbeidsområde som blir stadig mer utbredt som følge av at flere bedrifter har behov for å vedlikeholde og administrere sine datanettverk og IT-løsninger.

Opptakskrav/Søknad

For å søke til opptak må du oppfylle ett av følgende:

  • fullført og bestått videregående opplæring - generell studiekompetanse
  • fullført og bestått videregående opplæring - fag- og yrkeskompetanse innen
    IKT servicefag.
  • Realkompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanningen går over 2 år. Utdanningen er godkjent av NOKUT og gir totalt 120 studiepoeng.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader. 

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen IT-Drift – 2-årig.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
TISIP Fagskole
E. C. Dahlsgt. 2
7418 Trondheim

TISIP Fagskole

Ønsker du en kort og yrkesrettet IT-utdanning som får deg raskt ut i jobb? TISIP tilbyr fagskoleutdanningen IT-Drift som nettbasert studium. TISIPs studietilbud er offentlig godkjent av NOKUT og gir rett til lånefinansiering hos Lånekassen.  Dersom du ikke trenger en...

Les mer og vis alle utdanninger ved TISIP Fagskole

Highlights