Viser 1-20 av 74 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Relevans
Viser 1-20 av 74 treff
1
2
3
4

Les mer om reiselivsutdanninger her!

Drømmer du om en framtid innen hotelledelse? Eller kanskje du ønsker en jobb som reisekoordinator? Innen reiseliv kan du velge mellom en rekke utdanninger både nasjonalt og internasjonalt. Felles for disse utdanningene er at de skal forberede studentene på jobber innen hotell, turisme- og servicebransjen. Gjennom å blande akademiske studier med praktisk trening, får man ett godt innblikk i de ulike yrkene man kan velge i. Flere av utdannelsene er også direkte ledelsesforberedende, og skolene har ofte nære tilknytninger til næringslivet. Noen av de mest populære hotellfagskolene i verden ligger blant annet i Sveits, Frankrike og Australia.

studer reiseliv

Utdannelser innen reiseliv

Reiseliv er et område med fokus på turisme, reiser og servicerelaterte arbeidsoppgaver. Innen turisme og service finnes et flertall studieretninger og yrkesområder. Utdannelser innen reiseliv kan være alt fra reiseselger og villmarksguide til eventkoordinator.

Ta din reiselivsutdanning i utlandet

Å studere reiseliv i utlandet er et populært alternativ og de fleste større universitet har en rekke utdannelser og kurs innen området. Lengden på utdannelsene varierer, likeså retningene. Før man velger å gå en reiselivsutdannelse utenlands så er det bra å undersøke hvordan utdannelsen fungerer med tanke på det landet man senere vil jobbe i. Reiselivsutdannelser kan nemlig inneholde mye nasjonale kurs.

Reiseliv på Folkehøyskole

Folkehøyskoleutdannelser innen reiseliv har rett til støtte fra Lånekassen og er ofte 1-2 år lange. Retningene på utdannelsene er for eksempel reiseliv spansk eller reiseliv service.

Fagskoler som tilbyr reiselivsutdannelser

Fagutdannelser innen reiseliv kan også ha rett på støtte fra Lånekassen og er mellom 1-3 år lange. Eksempler på studieretninger på disse utdannelsene kan blant annet være skiskole eller reiselederkurs.

Reiselivsutdanninger på universitet/høyskoler

Reiselivsutdannelser på universitet og høyskoler er ofte 3-4 år, avhengig av hvilken grad man tar sikte på. Alle universitets- og høyskoleutdannelser gir rett til støtte fra Lånekassen. Skoler som har utdannelser innen reiseliv er blant annet Høyskolen i Telemark, Universitetet i Stavanger og Høyskolen i Finnmark.

Jobbmuligheter

Innen turisme og servicebransjen kan man arbeide i både privat og offentlig sektor. Den private sektoren består blant annet av bedrifter innen hotell- og restaurantbransjen, konferanseanlegninger, campingplasser, temaparker, skisteder med mer. Innen den offentlige sektoren finnes det myndigheter og institusjoner som arbeider med å øke turismen i Norge. Arbeidsoppgavene innenfor både privat og offentlig sektor kan være for eksempel økonomi, planlegging, markedsføring, salg og strategisk utvikling.

Turisme- og servicebransjen er såpass bred at det er vanskelig å si hvordan fremtiden kan komme til å se ut. Akkurat nå er tilgangen på arbeidskraft større enn etterspørselen, men i framtiden kan man tenke seg at turismenæringen kommer til å utvikles mer i Norge og utenlands og dermed tilføre flere arbeidsplasser.

Sammenlign
Relevante fagområder
"En veldig god skole!"

Live Lorck fra Bærum har valgt å ta en mastergrad i hotelledelse i Sveits. Vi tok en prat mellom forelesning, vinsmaking og middag i hotellrestauranten.

Les mer
– Sveits er ”Top Notch” når det ...

Victoria Synnes Rønne studerer Hospitality Management ved HIM- Business school. Hun ønsker å lære av de beste, og er storfornøyd med utdanningen i Sveits. 

Les mer
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!