Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-50 av 59 treff
Viser 1-50 av 59 treff
12

Hotell og ledelse

Drømmer du om en framtid innen hotell og turisme? Da kan du velge blant en rekke utdanninger over hele verden. Bachelor, Diploma eller Associate Degree in Hotel Management eller Hospitality Management, samt internasjonal bar og restaurantsjef (IBR), er bare noen av utdanningene du kan ta. Utdanningene er utformet for å forberede studentene på jobber innen hotell, turisme- og servicebransjen. Gjennom å blande akademiske studier med praktisk trening, får man ett godt innblikk i de ulike yrkene man kan velge i. Flere av utdannelsene er også direkte ledelsesforberedende, og skolene har ofte nære tilknyttinger til næringslivet. Noen av de mest populære hotelfagskolene i verden ligger blandt annet i Sveits, Frankrike og Australia.

Studere hotell og reiseliv

Utdannelser innen reiseliv

Reiseliv er et område med fokus på turisme, reiser og servicerelaterte arbeidsoppgaver. Innen turisme og service finnes et flertall studieretninger og yrkesområder. Utdannelser innen reiseliv kan være alt fra reiseselger og villmarksguide til eventkoordinator og internasjonal leisure management. Å finne en utdanning innen reiseliv er ikke noe større problem - det finnes en rekke ulike utdannelser å velge mellom både i Norge og utenlands.

Ta din reiselivsutdanning i utlandet 

Å studere reiseliv i utlandet er et populært alternativ og de fleste større universitet har en rekke utdannelser og kurs innen området. Lengden på utdannelsene varierer, likeså retningene. I vår søketjeneste finnes skoler med alt fra businessutdannelser med retning turisme til hotell management utdannelser. Innen man velger å gå en reiselivsutdannelse utenlands så er det bra å undersøke hvordan denne utdannelsen fungerer i forhold til det landet man senere vil jobbe i. Reiselivsutdannelserutdannelser kan nemlig inneholde mye nasjonale kurs.

Reiseliv på Folkehøyskole

Folkhøyskoleutdannelser innen reiseliv har rett til støtte fra Lånekassen og er ofte 1-2 år lange. Retningene på utdannelsene er for

eksempel reiseliv spansk eller reiseliv service.

Fagskoler som tilbyr reiselivstdannelser

Fagutdannelser med retning reiseliv kan også ha rett på støtte fra Lånekassen og er mellom 1-3 år lange. Studieretninger på

disse utdannelsene kan blant annet være skiskole eller reiselederkurs.

Reiselivsutdanninger på universitet/høyskoler

Reiselivsutdannelser på universitet og høyskoler er ofte 3-4 år avhengig av hvilken grad man tar sikte på. Alle universitets- og høyskoleutdannelser gir rett til støtte fra Lånekassen. Skoler som har utdannelser innen reiseliv er blant annet Høyskolen i Telemark, Universitetet i Stavanger og Høyskolen i Finnmark.

Yrker innen reiseliv

Innen turisme og servicebransjen kan man arbeide i både privat og offentlig sektor. Den private sektoren består blant annet av bedrifter innen hotell- og restaurantbransjen, konferanseanlegninger, campingplasser, temaparker, skisteder med mer. Innen den offentlige sektoren finnes det myndigheter og institusjoner som arbeider med å øke turismen i Norge.

Arbeidsoppgavene innenfor både privat og offentlig sektor kan være for eksempel økonomi, planlegging, markedsføring, salg og strategisk utvikling.

Fremtiden

Turisme- og servicebransjen er så pass bred at det er vanskelig å si hvordan fremtiden kan komme til å se ut. Akkurat nå er tilgangen på arbeidskraft større en etterspørselen, men i framtiden kan man tenke seg at turismenæringen kommer til å utvikles mer i Norge og utenlands og dermed tilføre flere arbeidsplasser.

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*