Vis studentum.no som: Mobil

Reiselivskoordinator

Norges Fagakademi
Sammendrag
Fagskole
Nettstudier, Oslo, Trondheim
2 semestre
Heltid
Støttet av lånekassen
105 800 NOK
Klasserom, Nettbasert med samlinger
Startdatoer
Nettstudier
105 800 NOK
Høst

Oslo
105 800 NOK
Høst

Trondheim
105 800 NOK
Høst

Reiselivskoordinator

fagskoleutdanning i reiseliv

Reiselivskoordinator – praktisk utdanning for en bransje i kraftig vekst

Behovet for mennesker med reiselivskompetanse vil det alltid være behov for. Du kan trygt starte på en utdanning innenfor reiseliv nå.  Situasjonen reiselivet står i er midlertidig, tenk framover og planlegg framtiden. Med de lange tradisjoner Norge har for reiseliv er dette en bransje som definitivt vil overleve. 

Reiselivet er i sterk endring og behovet for omstilling i destinasjoner, produkter og reiselivskompetanse er stor. Bærekraftig og grønt reiseliv er kommet for å bli, og hos oss vil du få unik innsikt i hva som er viktig for å være med på utviklingen. Du vil også få verktøyene som gjør deg attraktiv som medarbeider i en bransje i endring.

Utdanningen Reiselivskoordinator gir deg en bred forståelse for reiselivsnæringen som helhet, og for den betydningen næringen har nasjonalt og internasjonalt. Undervisningen er praktisk rettet, og basis for den praktiske opplæringen er teoretiske gjennomganger av ulike temaer slik som turistgeografi, kultur, turisme, bærekraftig destinasjonsutvikling, turproduksjon og reiseplanlegging. 

Du vil gjennomgå prinsippene for guiding ved reisemål for både små og større turistgrupper. I tillegg får du lære om etablering av egen bedrift, reiselivsøkonomi, utforming av markedsføringsmateriell samt bruk av digitale og sosiale medier i markedsføringen.

I løpet av studietiden vil du gjennomføre praksis i en reiselivsbedrift, deltakelse på Reiselivsmessen og besøk av relevante reiselivsbedrifter. Det er også lagt opp til studieturer både innenlands og utenlands. 

Studiet inkluderer også:

 • spennende reiser og opplevelser i og utenfor Norge inkludert i studieavgiften
 • praksis i en reiselivsbedrift
 • opplæring i Amadeus (reiselivsbransjens mest brukte system)
 • eksterne prosjekter som f.eks. Reiselivsmessen i Norge

Bookingsystemet Amadeus

Du også lære å anvende bookingsystemet Amadeus, et av verdens ledende systemer innenfor reiseliv. Systemet benyttes av mange av de store flyselskapene, hoteller, bilutleiefirmaer og andre reiselivsaktører. Amadeus er også det systemet som er mest brukt av norske reisebyråer. Innholdet i emnet er identisk med systemløsningen som reiselivsbransjen benytter, og gjennomført emne vil i de fleste tilfeller være en forutsetning for å få jobb i reisebyrå/online reisebyrå.

Praktisk undervisning 

Gjennom utdanningen vil du jobbe med virkelighetsnære oppgaver og prosjekter. Du vil sammen med din klasse utforme turer og ekskursjoner, samt planlegge aktiviteter i tilknytning til disse. Du vil jobbe med verktøy som hever din kompetanse og som gir deg trygghet i møtet med kunder. Det legges opp til aktiv bruk av relevant programvare, digitale og sosiale medier. I praksisperioden vil du utføre arbeidsoppgaver i relevante reiselivsbedrifter. Vi benytter varierte undervisningsformer som for eksempel klasseromsundervisning, teamarbeid, prosjekter med næringslivet etc. for å gjøre opplæringen mest mulig relevant og variert. Læringsplattformen Teams benyttes aktivt.

Praksis

I andre semester legges det opp til tre ukers praksis i en relevant reiselivsbedrift. Praksis gir deg verdifull erfaring i et realistisk arbeidsmiljø og mulighet for å bygge nettverk.

For kontakt eller mer informasjon om Reiselivskoordinator, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav - både for deg med og deg uten videregående skole

Hvis du er en av de som mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil. Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra event. skole, jobb etc. Vi tar kontakt med deg for å vurdere dine muligheter for å kunne studere hos oss.   

Du kan søke direkte opptak på studie basert på fullført og bestått videregående utdanning, eller du kan bli vurdert ut i fra realkompetanse for fagskoler.  Merk at kravet for å bli vurdert etter realkompetanse er at du minimum fyller 23 år i opptaksåret. Her vurderes det du har opparbeidet deg av event. utdanning og erfaring. Ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg med å vurdere dine muligheter.  

Alle kan søke, og har krav på å få sine muligheter vurdert.

Direkte kvalifisert for opptak

Kandidater som har fullført og bestått videregående utdanning, både generell studiekompetanse eller annen videregående utdanning er direkte kvalifisert for opptak.

Opptak med vurdering av realkompetanse

Har du ikke en fullført og bestått videregående utdanning, kan du dersom du minimum fyller 23 år i opptaksåret vurderes etter realkompetanse. Med realkompetanse menes den kunnskapen du har fått gjennom lønnet og ulønnet arbeide, organisasjonsarbeide, utdanning eller på andre måter. 

Søknaden vil da bli vurdert av skolens opptaksråd i hvert enkelt tilfelle.

Alle har krav på å få vurdert sin søknad etter realkompetanse dersom du minimum fyller 23 år i opptaksåret.

Noen eksempler på realkompetanse som kan gjøres tellende for opptak til Reiselivskoordinator er: 

Relevant realkompetanse – arbeidserfaring:

 • Organisere eller hjelpe til med reiser og planlegging
 • Erfaring fra serviceyrker (kantine, restaurant, kiosk o.l.)
 • Erfaring fra arbeid innen kundeservice som guide, reiseleder, ansvar for turer o.l.
 • Erfaring fra  arbeid i reiseliv eller reiselivsrelaterte bedrifter
 • Erfaring fra planlegging/gjennomføring av ulike arrangement 
 • Erfaring fra call center
 • Erfaring fra salg/service

Relevant realkompetanse – utdanning/kurs:

 • Kurs eller utdanning innenfor reiser og arrangement
 • Påbegynt, men ikke fullført videregående opplæring kan vurderes i kombinasjon med annen erfaring

Relevant realkompetanse – annet:

 • Generell administrativ erfaring
 • Blogg om livsstil, reise, mat, opplevelser o.l.

Emner

Jobbmuligheter

Våre studenter er etterspurte i næringslivet, og flere får jobb før studiet er ferdig.

Ved å studere reiseliv får du en praktisk rettet utdanning, og du kan velge å jobbe innenfor mange ulike områder i verdens største næring. Eksempler på steder som du kan jobbe etter endt utdanning er fysiske og digitale reisebyråer, turoperatører, eventbyrå, turistkontor, hotell, flyplasser, på destinasjoner i inn- og utland.

Kostnader

Pris: kr. 52 900,- per semester (halvår) inkludert studieturer, Amadeus-kurs og eksamensavgift. Opptaksgebyr kr. 1800,- og lærebøker kommer i tillegg

Studiested

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Reiselivskoordinator.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges Fagakademi

Fredrikstad FagAkademi

Norges Fagakademi

– fornøyde studenter som kommer raskt i relevant jobb

Norges Fagakademi er en anerkjent skole som i mer enn 25 år har utdannet fagfolk til privat og offentlig sektor. Vi leverer yrkesrelevante utdanninger og kurs, tilpasset markedets behov for kompetanse. Våre utdanninger er innenfor fagområdene Regnskap, Lønn, HR, Reiseliv og IT/Nettverk/Skyadministrasjon.

Vårt mål er å være best på personlig veiledning og oppfølging, og vi er opptatt av at du som student opplever trivsel og læring og et tilfredsstillende arbeids- og læringsmiljø gjennom studietiden. Norges Fagakademi har velfungerende studieadministrative tjenester og studentveiledning for våre søkere og studenter. 

Vår visjon er "Et sted hvor trygghet og kunnskap gir grobunn for nye drømmer!" 

Hos oss forsvinner du ikke i et stort auditorium, men er en del av et trygt og godt klassemiljø. Du får tett oppfølging av lærerkrefter og administrasjon, og du blir kjent med lærere og medstudenter fra de andre klassene ved skolen. Skolen har avdelinger i Oslo, Fredrikstad, Stavanger og Trondheim.

Utdanninger støttet av lånekassen

Utdanningene er godkjent for stipend og lån i Lånekassen. Etter fullført og bestått fagskoleutdanning vil du få utstedt vitnemål med studiepoeng. Disse utdanningene er kategorisert som Høyere yrkesfaglig utdanning, og er akkreditert av NOKUT som kvalitetssikrer all høyere utdanning i Norge.

Hvorfor ta en fagskoleutdanning?

En fagskoleutdanning en praktisk rettet utdanning som er tilpasset arbeidslivets krav til kompetanse. Undervisningen ved en fagskole er praktisk rettet, og man fokuserer på utførelse av arbeidsoppgaver slik disse vil utføres i en bedrift. Fagskoleutdanninger er direkte jobbkvalifiserende, og man skal etter fullført utdanning kunne utføre arbeidsoppgavene uten behov for ytterligere kvalifisering/opplæring. Dette innebærer at man etter fullført utdanning innehar kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse til bruk direkte ut i jobb. 

Vår erfaring er at våre studenter kommer raskt i relevant jobb etter endt utdanning. En fagskole er en Høyere yrkesfaglig utdanning, og du får fagskolevitnemål med studiepoeng når du har fullført og bestått.

Vis alle utdanninger fra Norges Fagakademi

Kontaktinformasjon til Norges Fagakademi

Norges Fagakademi

Christian Krohgsgate 2
0186 Oslo


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 2 omtaler

Karianne Gjølberg
Jeg stortrivdes på denne linjen. Det som er fint er at man også er mye ute i praksis, noe som gjør at man får ett ben innenfor en bedrift. Dette hjalp meg til å få jobb hos Ticket Reisebyrå, mens jeg fortsatt gikk på skolen. Jeg har nå jobbet der i over 6 år og er kjempefornøyd med jobben jeg har fått. Utdannelse på Fredrikstad Fagakademi er vel...
Vis hele omtalen
Anniken Kolsrud
Kan virkelig anbefale denne skolen. Lærere og ansatte som stiller opp, og guider elevene på veien. De gir ikke opp før hver enkelt har forstått oppgaven/faget.
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Reiselivskoordinator:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 2 omtaler
– Fantastisk skole som alle burd...

Susann Sandbekkbråten startet på Fredrikstad FagAkademi for å få jobb på et regnskapskontor. Hun er svært fornøyd med sin studietid, og mener dette er en skole alle burde få oppleve!

Les mer
Derfor velger studentene Fredrik...

Studentene ved Fredrikstad FagAkademi er etterspurte i næringslivet, og flere får jobb før studiet er ferdig. Les om erfaringene til noen av skolens tidligere studenter her!

Les mer