Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-50 av 130 treff
Viser 1-50 av 130 treff

Ta en utdanning innen idrett og sport

Idrett og sport er et enormt stort område innen både skole og arbeidsliv. Det finnes en rekke mulige retninger å velge mellom og valget avhenger av hva du er interessert i å jobbe med. For eksempel kan du bli idrettslærer, skilærer i fjellet, gå et helt idrettsvitenskaplig program på  universitetet eller reise utenlands på et idrettsstipend. En forutsettning for alle respektive utdannelser og kurs er at du må være idrett- og helseinteressert.

idrett_sport_og_friluftsliv1Idrett og sport utdannelse på folkehøyskole

Om du vil lese en utdannelse relatert til sport og idrett på folkehøyskole så finnes en rad ulike alternativ. For å nevne noen; alpin, klatring, treningsinstruktør, spinningsinstruktør, dykking, seiling, martial art, ballidrett og jakt og fiske.

Idrett og sport utdannelser på høyskoler og universitet

Idrett og sport utdannelser på høyskole og universitet ligger blant annet som en retning på lærerprogrammet men finnes også som et helt idrettsvitenskapelig program. Du kan også studere sport teknologi, trenerprogram, coaching og sport management eller idrett, helse og natur.

Idrett og sport som fagutdannelse

For deg som er interessert i å lese til instruktør kan det være et bra alternativ å gå en fagutdannelse innen trening og helse. Du kan for eksempel lese til instruktør innen styrketrening, yoga, pilates, spinning og mye annet.

Idrett og sport utdannelser i utlandet

Ulike idrett og sport utdannelser der du reiser på egen hand utenlands finnes også. Da tar du selv kontakt med skolen for å få den informasjonen du behøver. Noen utdannelser som finnes er blant annet sport og recreation management, MBA in sport management eller bachelor of sport science.

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*