Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-14 av 14 treff
Viser 1-14 av 14 treff
 

Bli personlig trener!

Er du glad i trening og vil inspirere andre til en sunn og aktiv livsstil? Da er en utdanning som PT noe for deg! Med en utdanning innen personlig trening får du kunnskap om blant annet trening, kosthold og om hvordan du kan motivere andre til å nå sine mål. Som personlig trener jobber du blant annet med å planlegge, tilpasse og følge opp trening for mennesker som ønsker å fokusere på helsen sin.

personlig trener kurs

Personlige egenskaper

Det er visse personlige egenskaper som er grunnleggende å ha om du vil jobbe som personlig trener. En stor fordel utover din interesse for trening og en aktiv livsstil, er at du er glad i å jobbe med mennesker. Å kunne motivere og inspirere andre til å finne glede i trening er en viktig del av yrket som personlig trener. Du bør også ha gode evner til å bygge relasjoner. Sympati, empati og forståelse for at mennesker har ulike utgangspunkt og behov er viktig for å kunne nå ut til alle typer av kunder som ønsker å gjøre en livsstilsforandring.

Utdanning

Det finnes flere utdanningsveier til å bli personlig trener. Du kan lese mer om de forskjellige utdanningsmulighetene i listen over.

Jobbmuligheter

Det finnes mange og varierte jobbmuligheter som personlig trener. Du kan være tilknyttet et treningssenter der du både har individuelle kunder, men også kan ha ansvar for gruppetimer. Som personlig trener kan du også blant annet jobbe mot bedrifter eller som trener for et idrettslag. Mange personlige trenere starter et eget firma for å kunne tilby sine tjenester til kunder som ikke ønsker å trene på et treningssenter.

Lønn

Lønnen som personlig trener kan variere veldig etter hvilke oppdrag du velger, hvor mye du jobber og om du er tilknyttet et treningssenter eller en bedrift, eller om du er selvstendig næringsdrivende. Ifølge lønnsstatistikk hentet fra SSB høsten 2017 ligger medianlønnen for sports- og aktivitetsinstruktører på ca. 424 000 kr.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!