Viser 1-11 av 11 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-11 av 11 treff

Utdanning i Personlig trening

Har du en lidenskap for trening, kosthold og helse? Da er det fullt mulig å gjør din lidenskap til din karriere - slik blir du en personlig trener. 

PT utdanning - slik blir du personlig trener

Med en utdanning i personlig trening får du omfattende kunnskap om helse, trening, kosthold og ernæring. Viktigst av alt, lærer du om hvordan du motiverer mennesker til å nå sine mål. Kanskje inkluderer det spesifikke treningsmål for ulike muskelgrupper eller kondisjon, eller kanskje det gjelder holdninger og disiplin i helse og livsstil. Flere av utdanningene og kursene du kan ta resulterer i sertifisering som PT. 

PT-kurs

For å bli PT i Norge anbefales det å ha minst ett års utdanning eller tilsvarende innen feltet. Dette betyr at du kan fylle kravet ved å studere personlig trening både som kortere kurs og årsstudium. Kursene og utdanningene tilbys både på universitet, høgskole, private akademier og til og med på folkehøgskole. Det er mulig å ta hele PT-utdanningen på plass, men det vanligste er å ta den som nettbasert eller samlingsbasert.

PT som nettbasert studium

Flere av PT-utdanningene tilbys som nettbasert studium. Velger du å studere på nett vil du lære gjennom ulike moduler og digitale forelesninger, som går gjennom de viktigste emnene i faget. Du vil som regel også få øvingsoppgaver, oppfølging av studieansvarlig og tilgang til nettplattform som åpner for spørsmål og diskusjoner med lærer og medstudenter. 

PT som samlingsbasert studium

Samlingsbasert PT-utdanning er for deg som ønsker å studere hovedsakelig hjemmefra, men som også ønsker praktisk erfaring og oppfølgning. Samlingsbasert utdanning gjør det lettere for deg å ha en jobb eller andre forpliktelser i hverdagen, kombinert med den praktiske delen av undervisningen i helgen.

PT-utdanning gjennom bachelor og master

Til tross for at det er blitt mer og mer vanlig å ta kortere kurs og årsstudium, er det fortsatt mange som velger å ta en bachelorgrad for å bli personlig trener. Mange av disse bygger videre på med master. På bachelornivå finnes det flere ulike utdanninger innen idrett du kan gå, for eksempel i fysisk aktivitet og ernæring, idrett, trenerrollen og idrettspsykologi. Går du denne veien, kan det bli lettere å styre retning for hva slags PT du vil bli. Tar du en bachelor rettet mot lagidrett kan du for eksempel bli en trener eller PT i et idrettslag. 

Dersom du ønsker en dypere spesialisering innen en spesifikk retning, kan du bygge på bachelorgraden med en master. For eksempel kan du bli spesialist på kosthold, idrett eller coaching. En mastergrad åpner ofte opp for flere jobbmuligheter og høyere lønn.

Studere PT i utlandet

Mange ønsker å kombinere utdanning med opplevelse og nye erfaringer, og velger derfor å studere utenlands. Det er fullt mulig å ta hele eller deler av PT-utdanningen i utlandet. Det vanligste er å ta et årsstudium hvor ett av semestrene består av utenlandsopphold, gjerne med mye praktisk arbeid. Et av de mest populære utenlandsdestinasjonene for utveksling er Bali, men du kan også utveksle til andre land som USA og Spania. Studerer du på universitet og høgskole, vil landene du kan utveksle til avhenge av skolen samarbeidsuniversiteter. 

Jobbe som PT

Som personlig trener kan du jobbe med både individer i privattimer eller med gruppetrening. Mange personlige trenere jobber på et treningssenter og tilbyr PT-timer på huset, mens andre driver privat praksis. Det er også mulig å rette arbeidet mot bedrifter eller idrettslag, med både privat- og gruppetimer. Det er for eksempel vanlig at landslag og eliteserien i ulike idretter har en PT i staben.

Det finnes også muligheter for deg som ønsker å jobbe nærmere med motivasjonsdelen av trening, kosthold og helse. Med ekstra kurs i for eksempel coaching, prestasjonspsykologi og mental trening, kan du gjøre suksess som mental trener eller coach.

Typiske arbeidsoppgaver for en PT

  • Planlegge, tilpasse og følge opp treningsopplegg for kunder
  • Rådgi og veilede kunder om trening, kosthold og helse
  • Markedsføre og utvikle en kundeportefølje 
  • Gi langsiktige og kortsiktige mål ut i fra kundens mål

 
Bør du bli en PT?

Som personlig trener jobber du med mange ulike mennesker. For å motivere og hjelpe disse med å nå sine mål, er det viktig at du er god til å bygge relasjoner og tillit, samarbeide og kommunisere. Bra service og kundebehandling er ofte viktige nøkkelfaktorer i dette. Personlige trenere kan også ha en stor innflytelse på kunders progresjon og helse. Du må derfor være ansvarsbevisst. Viktigst av alt, er at du har en genuin interesse og glede av trening og ønsker å hjelpe og motivere andre til å nå sine treningsmål.

 

Kilder: utdanning.no, Active Education

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!