Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Filtrer etter
Sports Management
Utdanningstype
Sted
Utdanningsform
Vis alle filter
Viser 1-19 av 19 treff
Annonser

Populære studiesteder

Reportasjer innen Sports Management

Kombiner sport og business i Sport Management

Vil du arbeide profesjonelt med business innen sport? En utdanning i Sports Management forbereder og gir deg kunnskapen du trenger for ledelse og arbeid i idrettsorganisasjoner. 

Utdanninger innen Sports Management

En utdanning i Sports Management kombinerer studier innen idrett med organisasjon og ledelse. Det vanligste er å studere Sports Management på enten bachelor- eller masternivå, men det er også mulig å ta det som en årsenhet. 

Studieløpet er bygget opp på forskjellige måter, avhengig av skole og utdanningsnivå. Felles for de ulike utdanningene er at du vil få en innføring i hvordan organisasjoner fungerer og kan ledes, i tillegg ekspertise på gjennomføring av  idretts- og sportsarrangement. Utdanninger innen Sports Management inkluderer ofte også emner som kommunikasjon, økonomi, entreprenørskap, markedsføring, juss og arbeidsrett.

Praksismuligheter

Flere utdanningsinstitusjoner tilbyr praksis. Du vil få muligheten til å tilegne deg praktisk erfaring og analytiske ferdigheter innen administrasjon, organisasjon og ledelse i idrettsorganisasjoner. Praksisperioden kan ta sted både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, avhengig av hvilken utdanning du tar og skole du går på.

Jobbmuligheter

Sport og idrett finnes i alle verdens land, og byr naturligvis på mange spennende karrieremuligheter. Sports Management-industrien er enorm og genererer rundt 700 milliarder dollar hvert år. Det finnes jobbmuligheter i mange ulike roller og stillinger. Du kan blant annet skape en karriere som:  

  • Prosjektleder innen sport og idrett
  • Konsulent i sports-, event- og fritidsbransjen
  • Klubbutvikling innen ulike idrettskretser
  • Ulike stillinger rettet mot antidoping
  • Markedsfører innen sport
  • Leder innen ulike idrettsarrangementer og events

Personlige egenskaper

Dersom du ønsker å studere Sports Management, bør du være glad i sport. Kanskje har du en interesse for en spesifikk idrett eller gren, eller for sportsverden generelt. Gitt at studiet innebærer business i sportsområdet, vil det også være en fordel om du liker problemløsing, analyse, økonomi og finans. Karrierer innen Sports Management inkluderer ofte mye kontakt med mennesker, noe som gjør at mellommenneskelige ferdigheter vil være en bonus.