Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-50 av 206 treff
Viser 1-50 av 206 treff

Ingeniørutdanninger

Ta en utdanning innen teknologi og bli ingeniør!

Er du interessert i matematikk, fysikk og andre realfag? Kunne du tenke deg å jobbe med utvikling, bygg, elektriske løsninger, HMS, olje og gass eller data? Mulighetene er mange dersom du utdanner deg til ingeniør eller sivilingeniør!

De tre- og femårige ingeniørutdanningene tilbys på universitet eller høgskole, og er alle teknologisk rettet. I tillegg finnes det toårige fagskoleutdanninger som gir deg tittelen fagskoleingeniør.

Ingeniørfaget har følgende retninger:

 Byggingeniør
 Dataingeniør
 Elektroingeniør
 Kjemiingeniør
 Maskiningeniør
 Bioingeniør
 Branningeniør 
 HMS-ingeniør
 Prosessingeniør
 Ortopediingeniør
 Petroleumsingeniør 
 Energi og miljø

Forkurs til ingeniørutdanning

Ønsker du å ta en ingeniørutdanning men mangler studiekompetanse eller dekning av opptakskrav? Mange høgskoler og universiteter tilbyr ulike forkurs og alternative veier til opptak på ingeniørutdanningene:

FORKURS:

Ettårig forkurs for deg som mangler generell studiekompetanse

TRESEMESTERORDNING:

Det første studieåret er tilrettelagt med undervisning sommeren før (og eventuelt etter) det vanlige studieåret. Her får du tatt de obligatoriske R1, R2 og Fysikk 1, som kreves for opptak til ingeniørutdanningen.

 REALFAGSKURS

Realfagskurs er en annen måte å skaffe seg de obligatoriske R1, R2 og Fysikk 1 på. Kursene tilbys på deltid eller som semesterstudium på de aktuelle studiestedene.

Y-VEIEN

Y-veien er skreddersydd for deg som mangler generell studiekompetanse, men som har relevant fagbrev. Dette er tilrettelagte studier med mer teori og mindre praksis enn den vanlige ingeniørutdanningen.

TEKNISK FAGSKOLEUTDANNING

Teknisk fagskoleutdanning kan gjøre deg kvalifisert til en del ingeniørutdanninger.

Sammenlign
Relevante fagområder
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*