Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-50 av 235 treff
Viser 1-50 av 235 treff

Lærerutdanning

Er du pedagogisk og flink til å få andre mennesker til å forstå hva du mener? Vil du arbeide med barn og voksne sin læring og utvikling? Da kan en lærerutdanning være noe for deg!

Læreryrket er et av verdens viktigste yrker. Samtidig som du hjelper andre utvikler du også deg selv veldig mye. En av de viktigste egenskapene du bør ha for å kunne gjøre en god jobb som lærer er kunnskapen og evnen til å engasjere andre.Lærerutdanning

Det finnes mange ulike varianter av læreryrket og avhengig av hvilken retning du velger kan du selv skreddersy din fremtidige yrkesrolle. Eksempler på ulike lærerroller kan være faglærer, ungdomsskolelærer, barneskolelærer, sosiallærer, foreleser, fritidsleder og rådgiver. Du kan også være barnehagelærer/førskolelærer eller støttelærer for barn med spesielle behov.

Lærerutdanning på universitet eller høgskole

Hvis du vil utdanne deg til lærer finnes det flere utdanninger å velge mellom. Mange velger å gå en tradisjonell lærerutdannelse på høyskole eller universitet, men du kan også velge å ta en høyere utdanning i et annet fag, og bygge på med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU)

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*