Integrert Master

Lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1-13, kroppsøving og idrettsfag

Varighet
5 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
5 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1-13, kroppsøving og idrettsfag

Studiet er en femårig forskriftsfestet masterutdanning som gir lektorkompetanse og kvalifiserer deg for å undervise i kroppsøving på barne- og ungdomstrinn og i både kroppsøving og idrettsfag på videregående skole.

Utdanningens mål er å utdanne deg til en reflektert profesjonsutøver som forstår fagenes egenart og betydning for og i samfunnet. Du vil bli i stand til å identifisere faglige utfordringer og besitte kompetansen som trengs for å utvikle din egen og kollegers praksis i skolen.

I tillegg vil du som student ha 60 studiepoeng i et annet skolefag, eller 30+30 studiepoeng i to andre skolefag i grunnopplæringen.Du kan også velge 60 studiepoeng fordypning i programfaget idrettsfag. Kombinasjonen av fordypning i kroppsøving og idrettsfag med breddekompetanse i flere skolefag eller fordypning i idrettsdag gjør deg til en attraktiv lærer for og i fremtidens skole ved fullført utdanning.

Studiet er organisert som en sekvensiell utdanning hvor du jobber med ett eller to emner i hvert semester. Studiet har en forskningsbasert, profesjonsrettet og praksisnær profil som gir deg solid pedagogisk og didaktisk kompetanse i undervisningsfagene.

Utdanningen har en tett kobling mellom teori og praksis, der emnene kjennetegnes av at innhold og arbeidsmåtene er varierte og spenner fra praktisk aktivitet til klasseromsundervisning. Praksisopplæringen er integrert i fagemner.

Våren andre studieår skriver du en profesjonsrettet FoU-oppgave med utgangspunkt i relevante problemstillinger fra praksisfeltet. Masteroppgaven ligger til 9. semester og skal være et profesjonsrettet arbeid med tydelig relevans for utvikling av kunnskap med og for praksisfeltet.

Som student på lærerutdanningen vil du blant annet lære om hvordan man tilrettelegger for undervisning som inkluderer en mangfoldig elevgruppe, hvordan tilrettelegge for elevers læring og utvikling og hva som kjennetegner god og rettferdig vurderingspraksis.

Les mer om studiet her.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Elverum
Høgskolen i Innlandet
Hamarveien 112
2411 Elverum

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet (HINN) ble etablert 1. januar 2017 etter Kongelig resolusjon om å fusjonere Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer.  Høgskolen tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, i tillegg til etter- og videreutdanning. Den norske filmskolen inngår...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Innlandet

Highlights