Viser 1-1 av 1 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-1 av 1 treff

Vil du bli yrkesfaglærer? 

Som lærer har du kanskje et av verdens viktigste yrker. Den engasjerte og dyktige faglæreren – som ser elevene sine og er flink til å lære bort, vil bli husket av alle elevene. Som lærer skal du hjelpe, utvikle og engasjere unge mennesker, og du må kunne håndtere både faglige og sosiale utfordringer. Klarer du å skape interesse for faget du underviser i, har du langt på vei lyktes.

bli faglærer

Personlige egenskaper

Er du en god formidler, dyktig i faget ditt, engasjert og flink med mennesker har du de egenskapene som skal til for å bli en god faglærer. Hverdagen som lærer er aldri helt forutsigbar, så du må også kunne mestre stress og uventede hendelser. Selv om en viktig del av jobben er planlegging av undervisning, er det også viktig å kunne ta raske avgjørelser når situasjoner oppstår i klasserommet.

Opptakskrav

For de fleste faglærerutdanninger er opptakskravet generell studiekompetanse og en opptaksprøve. PPU-programmene krever en yrkesfaglig eller akademisk utdannelse, som regel på bachelornivå.

Utdanning

Det er flere studiemuligheter for deg som vil bli fag- eller yrkesfaglærer. Det finnes for eksempel flere treårige fag- og yrkesfaglærerutdanninger på høgskoler og universiteter rundt i landet. Dersom du har en yrkesfaglig eller akademisk utdannelse i det faget du vil undervise i fra før, kan du ta praktisk pedagogisk utdanning (PPU). Da kan du undervise på både ungdomstrinnet og i videregående. Du kan også jobbe som faglærer etter ulike utdanninger fra Musikkhøgskolen, Balletthøgskolen, Idrettshøgskolen, Kunsthøgskolen og liknende.

Jobbutsikter etter utdanning

Det er et stort behov for ferdigutdannede lærere – både grunnskolelærere og faglærere. Velger du faglærerutdanning, er du derfor mer eller mindre garantert jobb.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!