Vis studentum.no som: Mobil

Kiropraktikk

Oslo Nye Høyskole
Sammendrag
Profesjonsstudium
Cardiff, Oslo
5 år
Heltid
Ja
Oppstart: Høst og vår - Oslo
Søknadsfrist: 15. april, deretter løpende opptak
Klasserom

Kiropraktikk

Kiropraktikk - Profesjonsstudium - Bjørknes Høyskole

Kiropraktikk – Profesjonsstudium ved Oslo Nye Høyskole

Ønsker du å studere kiropraktikk? Ved Oslo Nye Høyskole kan du starte kiropraktorutdanningen i Norge og ta de siste 4 årene i Wales! 

Start kiropraktorutdanningen i Norge

I Norge finnes det som kjent ingen kiropraktorutdanning i Norge. Norske studenter må reise til utlandet for å studere kiropraktikk. Denne kiropraktikkutdanningen er en kombinasjon av ett år på Medisin grunnfag ved ONH i Oslo og 4 år ved University of South Wales (USW) i Wales. Dette er en fantastisk mulighet for alle som ønsker å studere kiropraktikk, men synes 5 år i utlandet er for lenge.

Dersom det blir mange søkere kan det bli plassbegrensning, slik at de beste studentene får velge først. Det første året i Oslo  – Medisin grunnfag  – er et selvstendig årsstudium som gir 60 studiepoeng.

Første året i Norge (Medisin grunnfag)

Medisin grunnfag gir mange muligheter videre. Noen skal studere medisin, andre skal begynne på andre året av en bachelor i ernæring eller en bachelor i kiropraktikk. Andre igjen ønsker å samle tilleggspoeng eller vil lære mer om de ulike retningene innenfor helsefag før de binder seg til et bachelorløp. Medisin grunnfag er altså det første året av kiropraktorutdannngen, deretter følger 4 år i Wales.

Medisin grunnfag består av anatomi, fysiologi og sykdomslære fordelt på følgende emner:

 • MED1100 Humanbiologi
 • MED1200 Hjerte- kar- væske
 • MED1300 Respirasjon og metabolisme
 • MED1400 Muskulatur, skjelett og nervesystem
 • MED1500 Hormoner og immunsystemet 
 • MED1600 Samfunn, alder og helse

Alle emner har avsluttende eksamen.

Fire år med kiropraktorstudier ved University of South Wales 

Lave skoleavgifter og et fantastisk miljø er bare noe av det som gjør at studentene stortrives på Universtiy of South Wales. Universitetet ligger i Wales' hovedstad Cardiff, men selve kiropraktorstudiene foregår på eget campus ca 20 minutter utenfor byen. Her driver studentene egen studentklinikk, og de har studentboliger og et stort sportssenter til rådighet.

Turnustjeneste

Etter ett år i Oslo og fire år ved USW skal du ha ett års turnustjeneste under faglig veiledning og tilsyn av autorisert kiropraktor. Dette er nødvendig blant annet for å få autorisasjon til å jobbe som kiropraktor i Norge. Turnustjenesten består av praksis i en kiropraktorklinikk, der man jobber som selvstendig næringsdrivende, kombinert med oppgaver, turnuskurs og trygdefaglige emner.

Norsk Kiropraktorforening har det faglige ansvaret for innholdet i dette turnusåret. Turnuskandidatene har de samme plikter og rettigheter som autoriserte kiropraktorer, men arbeider dette året under lisens utstedt av Autorisasjonskontoret for Helsepersonell (SAFH). Etter endt turnustjeneste kan du søke om egen autorisasjon til å arbeide som kiropraktor, også dette gjennom SAFH.

For kontakt eller mer informasjon om Kiropraktikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

 • 4 i engelsk fra vgs
 • ingen minstekrav til karaktersnitt fra vgs eller krav til realfag, men anbefalt med god kunnskap i kjemi
 • fullført og bestått medisin grunnfag, med minst C i snitt
 • uformelt intervju (kan gjøres per telefon)
 • bekreftelese på 3-4 timers observasjon hos autorisert kiropraktor
 • motivasjonsbrev på engelsk
 • politiattest
 • fullført og bestått medisin grunnfag, med minst C i snitt
 • uformelt intervju (kan gjøres per telefon)
 • bekreftelese på 3-4 timers observasjon hos autorisert kiropraktor
 • motivasjonsbrev på engelsk
 • politiattest

Studiefakta, Tittel m.m

Profesjonsstudium

Kostnader

Kiropraktikk: 74 000 kr for første år i Oslo. Påfølgende år i utlandet varierer fra universitet til universitet og avhenger også av valutakurs.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Kiropraktikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Oslo Nye Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Oslo Nye Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Oslo Nye Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett eller i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag, psykologi, statsvitenskap og internasjonale studier til økonomi og administrasjon og digital markedsføring og ledelse. Her tilbys alt fra enkeltemner og årsstudier til bachelor- og mastergrader. Du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, økonomi og administrasjon, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi, digital markedsføring og ledelse, og medisinstudier. Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, som er en spennende mulighet for
deg og som potensielt kan verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver.

Utdanninger på Oslo Nye Høyskole

Campus i Oslo finner du sentralt i byen, på urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Oslo Nye Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i for eksempel studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene og
fadderstyret.

Nettstudier ved ONH

Det kan være flere grunner til at nettstudier er det mest ideelle for deg. Vi har to
oppstartsperioder for nettstudier i året, du kan starte mellom 15. desember og 1. februar, eller mellom 1. august og 15. september. Som nettstudent har du en fleksibel studiehverdag hvor du selv kan velge når og hvor du vil studere. Det skal uansett ikke gå på bekostning av kvaliteten på utdanningen din, eller studietiden din. Som nettstudent blir du godt tatt vare på. Du får din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele har du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og mulighet til å danne kollokviegrupper med andre
studenter.

Studier i utlandet gjennom ONH

Vi samarbeider med over 20 forskjellige universiteter i utlandet. Du kan blant annet studere fysioterapi, medisin, tannlege og veterinær i utlandet. Og du kan velge å studere i land som Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn. Noen av studieløpene starter med et undervisningsår på campus hos oss i Oslo, før du drar sammen med klassen din til utlandet og fullfører studiene der. Dersom du studerer hos oss på campus i Oslo og vil
dra på utveksling et semester har du også mulighet til det.

Om du har spørsmål om studier i utlandet eller trenger hjelp med søknadsprosessen, får du gratis rådgivning hos oss. Vi hjelper deg med alt det praktiske rundt søknaden og følger deg gjennom prosessen og frem til avreise. Alle samarbeidsuniversitetene våre er godkjent for støtte av Lånekassen.

Vis alle utdanninger fra Oslo Nye Høyskole

Kontaktinformasjon til Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Kiropraktikk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!