Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
4 år
Yrkesrettede kurs og utdanninger
Ja

Naprapatutdannelse

naprapatutdanning

Utdann deg til Naprapat!

Som naprapat har du kunnskapen til å undersøke, diagnostisere og behandle pasienter med smerter i muskler og ledd.

På Naprapat-utdanningen lærer du deg å beherske manuelle behandlingsteknikker som eksempelvis mobilisering, triggerpunktsbehandling, stretching og klassisk massasje. Som naprapat kan du også forebygge ubehag gjennom å arbeide med rehabilitering, treningslære og ergonomi. Naprapatyrket passer for deg som vil jobbe med og hjelpe mennesker.

Naprapatprogrammet er en spesialisering innen manuell medisin. Som naprapat bruker du hendene dine i behandlingenen av smertetilstander og funksjonelle vansker i rygg, nakke, ledd og muskler – noe som er et stort samfunnsproblem.

Naprapati, fysiologi, nevrologi, ortopedi, idrettsmedisin og massasje

Naprapathøgskolen i Stockholm har utdannet naprapater siden 1970 og er Nordens største høgskole innen avansert manuell medisin. Gjennom den fireårige naprapatutdanningen kombineres teoretisk, praktisk og klinisk undervisning.

Du vil fordype deg innen emner som eksempelvis anatomi, fysiologi, nevrologi, ortopedi, idrettsmedisin og massasje. I studiet vil det også legges stor vekt på å analysere og behandle bakenforliggende årsaker til pasientens vansker eller smerter.

Undervisning på Naprapat-programmet

Den praktiske og teoretiske undervisningen integreres under samtlige av de fire årene på Naprapat-utdanningen. Omtrent halvparten av studietiden vies grunnleggende medisinske emner. Den andre halvparten omfatter spesialiseringen innen naprapati, hvor du vil lære deg å undersøke og diagnostisere pasientens vansker. Du vil også lære å beherske manuelle behandlingsteknikker slik som:

 • manipulasjon
 • mobilisering
 • triggerpunktsbehandling
 • stretching
 • klassisk massasje

For at du som ferdigutdannet naprapat også skal kunne forebygge vansker og arbeide med rehabilitering, vil behandlingsteknikkene kompletteres med blant annet treningslære og ergonomi.

Kombinasjonen av grunnleggende medisinske kunnskaper og spesialisering i naprapati gjør at du som naprapat kan ta ansvar for å stille diagnose på din pasient, samt avgjøre om du selv skal behandle pasientene eller om du skal videresende pasienten til lege eller annet helsepersonell.

naprapathøgskolen i stockholm

Praksis på Naprapathøgskolens klinikk

Allerede i andre semester vil du få praktisere dine kunnskaper på høgskolens klinikk. På klinikken får du som student, med støtte av veiledere, ta hånd om egne pasienter som har søkt til klinikken for behandling.

Denne delen av utdanningen, den kliniske naprapatien, er svært viktig ettersom den utgjør den direkte lenken mellom teoretisk og praktisk undervisning.

Livet som naprapatstudent

Under studietiden bygges et sterkt samhold med dine medstudenter, men også med de yrkesvirksomme naprapatene du møter under utdanningen. Studietiden preges av hardt arbeid, men også av gleden over å lære deg mer om det du er interessert i.

Utdanningens pedagogiske orientering bygger på at du som student tar eget ansvar for dine studier. Forelesninger kombineres med gruppearbeid, seminarer og hjemmeoppgaver.

For kontakt eller mer informasjon om Naprapatutdannelse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å søke på studiet må du ha generell studiekompetanse og godkjent kurs i engelsk. 

Kontakt Naprapathøgskolen i Stockholm for mer informasjon

Studiefakta, Tittel m.m

Naprapateksamen 

Dersom du har gått gjennom samtlige kurs på det fireårige naprapatprogrammet med godkjent resultat, kan du gå opp til naprapateksamen. Dette er et krav for å få obligatorisk praksisplass som naprapat i Sverige og Finland. For arbeid i Norge er det inget krav til praksisplass per dags dato.

Ved eksamen oppnås:

 • Diplom på svensk eller engelsk
 • Sluttkarakterer
 • Utdanningsbevis

Etter utdannelsen - utdannet naprapat

Utdann deg til naprapatSiden autorisering av naprapater i Sverige og Finland trådte i kraft i 1994, har et femte turnusår kommet i tillegg for å oppnå en svensk eller finsk autorisasjon, men dette er ikke nødvendig for naprapater som skal praktisere i Norge.

Egen klinikk eller samarbeid med andre

Mange naprapater velger å starte egen klinikk etter endt utdannelse og derfor finnes entreprenørskap med som en naturlig del av utdannelsen.

For deg som ikke vil starte eget eller vil ha en kombinasjon av eget og annen virkskomhet finnes det mange muligheter. Det er f.eks vanlig at man åpner klinikk sammen med andre naprapater fra skoletiden eller blit ansatt på en større klinikk. Behovet for naprapater øker også innenfor idretten og mange forbund og foreninger, og også individuelle eliteidrettspersoner benytter seg av naprapater i dag.

Bedriftshelsetjenesten er et annet sterkt voksende område hvor naprapater ofte jobber i et tverrvitenskapelig miljø sammen med leger og fysioterapeuter.

Et attraktivt arbeidsmarked for naprapater

Forskning viser at drøyt fire millioner mennesker i Sverige har smerter i nakke, skuldre, rygg eller ledd og årsakene til dette er mange. Økende krav på produksjon og prestasjon på arbeidsplassene fører til stress som kan være en årsak. En annen kan være at mange yrker blir alt mer stillesittende. Ny forskning fra Karolinska Instituttet viser også at naprapati fungerer bedre ved rygg- og nakke problemer enn anbefalt rådgivning av lege. Dette tilsammen gjør at du som legitimert naprapat, spesialisert på plager fra rygg, ledd og muskler, kan se frem i mot et attraktivt arbeidsmarked.

Øvrige kurs ved Naprapathøgskolen

Preparandkurs i Stockholm & Oslo

Naprapathøgskolans preparandkurs er et forberedende kurs for deg som er interessert i naprapatutdannelsen. I løpet av tre helger får du lære mer om naprapati og om noen av fagene som inngår i utdanningen som anatomi, fysiologi, idrettsmedisin og massasje.

 • Delkurs I: Anatomi/idrettsmedisin
 • Delkurs II: Massasje teori/praksis
 • Delkurs III: Fysiologi/naprapati


Studieveiledning

Under kursene er det mulig å booke tid for studieveiledning. Naprapathøgskolens utdanningskoordinator Linda Ladenstedt vil være til stede for å svare på spørsmål om blant annet godkjenning, studiepoeng og opptakskrav. 

Ønsker du å bestille time til studieveiledning? Kontakt naprapathogskolan.se

Massasjekurs

Naprapathøgskolens massasjekurs utgjør en introduksjon til Naprapatprogrammet. Massagekurset retter seg også mot deg som ønsker å lære deg å massere, men som ikke har muligheten til å gå en lengre yrkesutdanning. Naprapathøgskolens massagekurs er en fordel når du søker deg inn på Naprapatprogrammet.

Kursinnhold: Grunnleggende innføring i klassisk massasje, anatomi, fysiologi samt stretching.
Kurslokale: Naprapathøgskolen, Kräftriket 23 A, Stockholm
Kostnad: 4 000 kr inkl kurslitteratur

For kursdatoer og påmelding: Bestill mer informasjon her!

Stretchingkurs

Stretchingkurset gir deg en introduksjon til de vanligste stretchingteknikkene som benyttes i rehabilitering og skadeforebygging. I løpet av kurset fordyper du deg i musklenes funksjon og lærer deg effektive teknikker for å tøye muskler. Kurset krevet visse forkunnskaper i anatomi, derfor er det bra om du har tatt et grunnleggende massasjekurs før stretchingkurset.

Naprapatskolens strechingkurs er en fordel ved opptak til naprapatprogrammet.

Kursinnhold: Introduksjon til de vanligste stretchingteknikkene, terapeutisk stretch, egenstretch.
Kurslokale: Naprapathøgskolen, Kräftriket 23 A, Stockholm
Kostnad: 4 000 kr inkl kurslitteratur

For kursdatoer og påmelding: Bestill mer informasjon her!

Kostnader

Lån og Stipend fra Lånekassen

Ved opptak til naprapatutdannelsen får du tilsendt de nødvendige blankettene med opptaksbeviset. Om du selv vil søke om studielån før opptaket kan du gjøre det på blanketter som bestilles fra Lånekassen.

Prisene avser helårsbetaling, ved avbetaling per termin tilkommer en avgift. Kostnad for studentsamskipnad, litteratur og praksis klær tilkommer.

Utdanningskostnader:
- Klasse DN56 med start 2019-08-26

Årsavgift
Skoleår 1: 99 000 SEK
Skoleår 2: 101 000 SEK
Skoleår 3: 103 000 SEK
Skoleår 4: 105 000 SEK
.........................................
TOTALT: 408 000 SEK*

*med reservasjon for en kostnadsutvikling som ligger utenfor Naprapathøgskolens kontroll.

Videopresentasjon

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Naprapatutdannelse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Naprapathøgskolen i Stockholm

Naprapathögskolan

Naprapathøgskolen i Stockholm

Vil du ta en naprapatutdanning? Naprapathøgskolen i Stockholm tilbyr både forkurs og en 4-årig spesialistutdanning innen naprapati!

Naprapathøgskolen i Stockholm er den største skolen i Norden innenfor avansert manuell medisin, og skolen har lært opp naprapater siden 1970. I Sverige utfører mer enn 1100 kvalifiserte naprapater hvert år over 1,5 millioner behandlinger.

Naprapatprogrammet

Å velge utdanning er et av livets viktigste valg. Naprapatutdanningen passer for dem som ønsker å forme sin egen framtid. Under utdanningen lærer du å undersøke, diagnostisere, forebygge og behandle dysfunksjon og smerter i kroppen. Sykefravær som skyldes denne typen problemer blir flere og flere, noe som gjør at behovet for naprapater vokser hvert år, både innen idretten og bedriftshelsetjenesten.

» Les mer om naprapatutdanningen her

Som naprapat er det kanskje din viktigste oppgave å hjelpe pasienten å finne roten til problemene og derfor har skolen mye fokus på det å se helheten, ikke bare symptomene som pasienten har. På den måten kan du oppnå langsiktige resultater med behandlingen. På Naprapathøgskolen i Stockholm er de nøye med å gi individuelle tilbakemeldinger og det er alltid nære til lærere, personalet og skolens ledelse.

naprapatutdanning

Utdanningsressurser på Naprapathøgskolen i Stockholm

På Naprapathøgskolen i Stockholm er det moderne utstyr, et stort datarom og praksis rom med utsikt over området. Alle rom er utstyrt med projektor, høyttaler systemer og trådløse nettverk. For selvstudium og gruppearbeid finnes det både bibliotek og studierom. På Naprapathøgskolens klinikk er behandlingsrommene utstyrt med et system for web-basert journalføring og tidsbooking.

Selve studiemiljøet på Naprapathøgskolen er dessuten også helt unikt. Studentene har et fantastisk samhold og det er mye fokus på studentaktiviteter som reiser, idrett, pubarrangementer og liknende.

Vis alle utdanninger fra Naprapathøgskolen i Stockholm

Kontaktinformasjon til Naprapathøgskolen i Stockholm

Naprapathøgskolen i Stockholm

Kräftriket 23A
114 19 Stockholm

Studiested

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4,7

Basert på 47 omtaler

Beate
(5)
Naprapathögskolan har et godt læringsmiljø med fokus på høy kvalitet. Det er utrolig dyktige forelesere og lærere som virkelig kan sitt fag og er oppdaterte med nyere forskning. Man er tidlig ute med å komme i gang med praktiske fag, i kombinasjon med det teoretiske. En av grunnene til att jeg valgte Naprapathögskolan og deres store styrke er at...
Vis hele omtalen
Christoffer Andell
(5)
Är du som jag och tycker om att blanda teoretiska och praktiska ämnen? Vill du se dig själv i en framtid där du får chansen att hjälpa människor och behandla några av vår tids största folksjukdomar? Glädje, blod, svett och tårar summerar bäst mina fyra år på den bästa utbildningen inom manuell medicin. Naprapatutbildningen ger dig en mycket bre...
Vis hele omtalen
Marcus
(5)
Har endast läst första året av naprapatutbildningen men måste verkligen säga att utbildningen är fantastisk! Jag ser mycket framemot de kommande åren, passar alldeles utmärkt med yrket som fystränare och expansionen för de två gym jag driver tillsammans med mina kollegor! :)
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Naprapatutdannelse:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,7)
Basert på 47 omtaler