Yrkesrettede kurs og utdanninger
4,8 (88 Omtaler)

Naprapatutdannelse

Varighet
4 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
26 august, 2024 Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 06.05.2024
Undervisningsspråk
Svensk
Varighet
4 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
26 august, 2024 Se detaljer
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 06.05.2024
Undervisningsspråk
Svensk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Naprapatutdannelse

naprapatutdannelse

Ta din naprapatutdanning i Stockholm!

Som naprapat har du kunnskapen til å undersøke, diagnostisere og behandle pasienter med smerter i muskler og ledd. Naprapatprogrammet er en spesialisering innen manuell medisin. Som naprapat bruker du hendene dine i behandlingenen av smertetilstander og funksjonelle vansker i rygg, nakke, ledd og muskler.

På Naprapat-utdanningen lærer du deg å beherske manuelle behandlingsteknikker som eksempelvis mobilisering, triggerpunktsbehandling, stretching og klassisk massasje. Som naprapat kan du også forebygge ubehag gjennom å arbeide med rehabilitering, treningslære og ergonomi. Naprapatyrket passer for deg som vil jobbe med, og hjelpe mennesker.

Om naprapatutdanningen

Naprapatutdanningen er en fireårig spesialistutdanning innen manuell terapi. Studiet er heltid og kombinerer teoretisk, praktisk og klinisk undervisning. Utdanningen er under statlig tilsyn og er kvalifisert til studiestøtte for norske, svenske og finske studenter.

Allerede etter første studieår kan du søke og bli sertifisert massør gjennom  Branschrådet Svensk Massage (BSM). Du kan også bli personlig trener ved å søke om sertifisering gjennom Europe Active för internationell PT-licens (EQF4) og medlemskap i EREPS – European Register of Exercise Professionals. Ved fullført studium, avlagt naprapateksamen og gjennomført praksis, kan du søke om legitimasjon hos Socialstyrelsen.

Utdanningens innhold 

Halvparten av studiet består av kurs som anatomi, fysiologi, nevrologi, ortopedi og idrettsmedisin. Den andre halvdelen omfatter spesialisering innen naprapati. Du lærer å undersøke og diagnostisere smerter i muskler og ledd, samt beherske de manuelle behandlingsteknikkene:

 • Triggerpunktsbehandling
 • Stretching
 • Klassisk massage
 • Mobilisering og manipulasjon

Utdanningen komplementeres med blant annet treningslære og ergonomi. Kombinasjonen av medisinsk kunnskap og naprapati gjør deg i stand til å ta ansvar for å diagnostisere, avgjøre behandlinger og henvise pasienten videre til lege eller annet helsepersonell.

Fagområder

Utdanningen er delt inn i seks ulike fagområder, hvor det største er hovedfaget naprapati. 

 • Anatomi
 • Fysiologi
 • Medisin
 • Naprapati
 • Idrettsmedisin
 • Forskningsmetode

Praksis på Naprapathøgskolens klinikk

Allerede i andre semester vil du få praktisere dine kunnskaper på høgskolens klinikk. På klinikken får du som student, med støtte av veiledere, ta hånd om egne pasienter som har søkt til klinikken for behandling.

Denne delen av utdanningen, den kliniske naprapatien, er svært viktig ettersom den utgjør den direkte lenken mellom teoretisk og praktisk undervisning.

Valgfrie kurs

Naprapathøgskolen tilbyr et valgfritt kurs innen forskning. Foreløpig tilbys fordypningen forskningsrettet idrettsmedisin, i nært samarbeid med Sophiahemmet högskolan.

Livet som naprapatstudent

Under studietiden bygges et sterkt samhold med dine medstudenter, men også med de yrkesvirksomme naprapatene du møter under utdanningen. Studietiden preges av hardt arbeid, men også av gleden over å lære deg mer om det du er interessert i.

Utdanningens pedagogiske orientering bygger på at du som student tar eget ansvar for dine studier. Forelesninger kombineres med gruppearbeid, seminarer og hjemmeoppgaver.

For kontakt eller mer informasjon om Naprapatutdannelse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

For å søke på studiet må du ha generell studiekompetanse. 

Kontakt Naprapathøgskolen i Stockholm for mer informasjon

Studiefakta, Tittel m.m

Naprapateksamen 

Dersom du har gått gjennom samtlige kurs på det fireårige naprapatprogrammet med godkjent resultat, får du en naprapateksamen. Dette er et krav for å få obligatorisk praksisplass som naprapat i Sverige og Finland. For arbeid i Norge er det inget krav til praksisplass per dags dato.

Ved eksamen oppnås:

 • Diplom på svensk eller engelsk
 • Sluttkarakterer
 • Utdanningsbevis

Etter utdannelsen - utdannet naprapat

Naprapater i Norge skal endelig få den etterlengtede autorisasjonen!

Beslutningen om autorisasjon for naprapater i Norge innebærer en viktig erklæring for yrkesgruppen og behandlingsformen. Det er også en viktig erklæring for Naprapathögskolan at naprapatutdanningen er av så høy kvalitet at den kan ligge til grunn for autorisasjon ikke bare i Sverige, men også i Norge.

Autoriserte naprapater tilhører samme kategori som øvrig helse og sykepersonell. Dette utgjør en viktig forutsetning for økt samarbeid mellom naprapater og annet helsepersonell. Dette bidrar til økt kontakt med øvrige yrkesgrupper innen helsesektoren, noe som vil gagne pasienten.

Et attraktivt arbeidsmarked for naprapater

Naprapati er en veletablert og etterspurt behandlingsform. Behovet for naprapater er stort da smerter i muskler og ledd er en vår tids største folkesykdommer, og årsaken til mange sykemeldinger innen arbeidslivet. Økende krav på prestasjon på arbeidsplassene fører til stress som kan være en årsak. En annen kan være at mange yrker blir alt mer stillesittende.

Mange naprapater velger å starte egen klinikk etter endt utdannelse og derfor finnes entreprenørskap med som en naturlig del av utdannelsen.

For deg som ikke vil starte eget eller vil ha en kombinasjon av eget og annen virkskomhet finnes det mange muligheter. Det er f.eks vanlig at man åpner klinikk sammen med andre naprapater fra skoletiden eller blit ansatt på en større klinikk. Behovet for naprapater øker innenfor idrett, forbund og foreninger, og individuelle eliteidrettspersoner benytter seg også hyppig av naprapater i dag.

Bedriftshelsetjenesten er et annet sterkt voksende område hvor naprapater ofte jobber i et tverrvitenskapelig miljø sammen med leger og fysioterapeuter.

Dette tilsammen gjør at du som legitimert naprapat, spesialisert på plager fra rygg, ledd og muskler, kan se frem i mot et attraktivt arbeidsmarked.

Kostnader

Lån og Stipend fra Lånekassen

Ved opptak til naprapatutdannelsen får du tilsendt de nødvendige blankettene med opptaksbeviset. Om du selv vil søke om studielån før opptaket kan du gjøre det på blanketter som bestilles fra Lånekassen.

Prisene avser helårsbetaling, ved avbetaling per termin tilkommer en avgift. Kostnad for studentsamskipnad, litteratur og praksis klær tilkommer.

Utdanningskostnader

Semestersavgift 2023
54 000 SEK

Lån av uniform, stetoskop, reflekshammer, blodtrykksmansjett, samt elektronisk tilgang til undervisningsmateriale og vitenskapelige artikler inngår i prisen.

Videopresentasjon

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Naprapatutdannelse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Studiested

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4,8

Basert på 88 omtaler
Skriv en skoleomtale
5/5
Adam Erwald
21 des 2022
För dig som älskar hälsa

En fantastisk skola med kompetenta lärare och mycket praktisk undervisning redan från år 1. Ger en bred medicinsk bas och troligtvis Sveriges bästa idrottsmedicinska kurs.

5/5
Andreas Gustafsson
19 des 2022
Mycket bra skola!

En mindre skola med familjär känsla och en mycket yrkesnära utbildning med praktik på skolans klinik redan under år 1. Rekommenderas starkt om du är intresserad av kroppen, idro...

Vis hele omtalen
5/5
L
19 des 2022

Att gå på naprapathögskolan är som en lång mognadsprocess där man steg för steg får nya pusselbitar till att förstå det stora pusslet som är kroppen, patienten och människan. E...

Vis hele omtalen

Øvrige kurs ved Naprapathøgskolen