Vis studentum.no som: Mobil

Fysioterapi - Saxion University

Oslo Nye Høyskole
Sammendrag
Bachelor
Enschede, Oslo
4 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Fysioterapi - Saxion University

Studer fysioterapi i Nederland og Norge

Er du interessert i kroppens bevegelse og funksjon, og har lyst til å jobbe med mennesker? Gjennom ONH Education, en underenhet av Oslo Nye Høyskole, kan du ta fysioterapiutdanningen delt mellom Oslo og Nederland. 

Hva er fysioterapi?

Med kunnskap om muskel- og skjelettsystemet og kroppens bevegelse, kan fysioterapeuter gi målrettet hjelp til mennesker som har funksjonsnedsettelser. Gjennom dette programmet får du et profesjonsstudium av høy kvalitet, kombinert med den erfaringen som følger med å studere og bo i utlandet. 

Hvor mye av studieløpet er i Nederland?

Studiet består av til sammen fire år; ett år på Oslo Nye Høyskole sitt campus i Oslo, to år på Saxion University i Enchede i Nederland og ett år med turnustjeneste som kan tas i Norge, Nederland eller et annet land. 

Hva lærer du? 

Det første året på campus i Oslo består av flere grunnleggende emner, og en del av undervisingen er på vegne av Saxion university. Du vil blant annet lære om:  

 • anatomi, fysiologi og sykdomslære 
 • muskulatur, skjelett og nervesystem 
 • psykologi i arbeid med fysisk helse 
 • respirasjons- og fordøyelsessystemet 

Etter endt førsteår, reiser du og klassen din nedover til Nederland for å ta fatt på to intense og lærerike år på Saxion University. 

Studiene i Nederland og praksis

Saxion er et svært anerkjent og moderne universitet med mange forskjellige studieretninger. Universitetet ligger i Enchede, en meget trivelig studentby øst i Nederland. Her baserer undervisningen seg mye på problembasert læring. Dette betyr at studentene samarbeider i små grupper om prosjekter og problemstillinger under veiledning.

Praksisen kan du velge å ta i Norge, Nederland eller et annet land -dette vil du få god informasjon om underveis i studiene så du kan ta et kvalifisert valg. Du får 60 studiepoeng ekstra for det siste året som gir totalt 240 studiepoeng (dette er 60 poeng mer enn det norske studieprogrammet). Fullførte studier gir graden Bachelor of Physiotherapy.

For kontakt eller mer informasjon om Fysioterapi - Saxion University, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Helsedirektoratet spår at behovet for leger og fysioterapeuter kommer til å øke i årene fremover. Fysioterapeuter kan for eksempel jobbe: 

 • på private fysioterapiinstitutter 
 • på sykehus 
 • på rehabiliteringssentre 
 • i bedriftshelsetjeneste 
 • på helsestasjoner 
 • på alders- og sykehjem 

Etter grunnutdanningen bør du ha minst 2 års praksis som utøvende fysioterapeut før du kan søke på mastergrader i utlandet (i Norge kreves som regel mer).  

Dette er noen av de mange spesialiseringene du kan sikte deg inn på i videreutdanningen 

 • manuellterapi 
 • idrettsfysioterapi 
 • barnefysioterapi 
 • forebygging og ergonomi 
 • helse- og miljøarbeid 
 • psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi 
 • nevrologisk fysioterapi 
 • revmatologisk fysioterapi 

Opptakskrav/Søknad

I søknaden for å komme inn på fysioterapiutdanningen på Saxion university, må du inkludere både faglige resultater, motivasjonen din og erfaringer du har. For å bli vurdert må du ha sendt oss en komplett søknad som skal inneholde vitnemål/karakterutskrift, motivasjonsbrev og attester. Det lønner seg å søke tidlig, men vi tar i mot søknader helt frem til studiestart.

Opptakskrav

 • Generell studiekompetanse
 • Minimum 4 i engelsk eller godkjent IELTS-test
 • Minimum 3,5 i karaktersnitt uten tilleggspoeng

 

Følgende dokumenter skal legges ved i søknaden: 

 • Vitnemål, eller karakterutskrift om du går på vgs.
 • Motivasjonsbrev
 • Attest fra lærer og/eller arbeidsgiver

Studiefakta, Tittel m.m

Fullførte studier gir graden Bachelor of Physiotherapy.

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Oslo Nye Høyskole?

Nettbaserte forelesninger

Støttet av lånekassen

Ettertraktet utdanning

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Fysioterapi - Saxion University.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Oslo Nye Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole tilbyr fleksibel utdanning som legger til rette for læringsglede og livslang læring.   

Oslo Nye Høyskoles samfunnsoppdrag er forskning og utdanning av høy kvalitet. På campus i Oslo eller på nett. Vi er en uavhengig breddehøyskole med et moderne og fremtidsrettet studietilbud innen psykologi, helse, økonomi og administrasjon, samt statsvitenskap og internasjonale relasjoner. Høyskolen tilbyr en rekke studieprogram på master-, bachelor-, bachelorgradsenkeltemne- eller årsenhetsnivå. 

Høyskolen består av fire institutt: 

 • Institutt for psykologi 
 • Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner
 • Institutt for helsefag
 • Institutt for økonomi og administrasjon

 

Utdanninger i Oslo ved ONH

Campus i Oslo finner du sentralt i byen, på urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Oslo Nye Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i for eksempel studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene og fadderstyret.

Nettstudier ved ONH

Som nettstudent har du en fleksibel studiehverdag hvor du selv kan velge når og hvor du vil studere. Få kompetanse med enkeltemner, bygg videre på årsstudium, eller ta en hel bachelorgrad på nett. 

Som nettstudent blir du godt tatt vare på. Du får din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele har du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og mulighet til å danne kollokviegrupper med andre
studenter.

Vi har to oppstartsperioder for nettstudier i året, du kan starte mellom 15. desember og 1. februar, eller mellom 1. august og 15. september.

Studier i utlandet gjennom ONH

ONH Education, en underenhet av Oslo Nye Høyskole, samarbeider med universiteter i mange land, og hjelper deg på veien til ditt drømmestudium. Å studere i utlandet gir deg ikke bare en utdanning – du får opplevelser for livet og et unikt utgangspunkt for en spennende karriere.

Noen av studieløpene starter med et undervisningsår på campus hos oss i Oslo før du drar videre til utlandet. Gjennom ONH Education kan du studere til å bli lege, tannlege, veterinær, fysioterapeut eller kiropraktor. Du kan også ta en bachelorgrad i mange forskjellige fagområder i Australia, eller dra et semester på utveksling.

Vi hjelper deg med alt det praktiske rundt søknad og følger deg gjennom prosessen og frem til avreise. Alle samarbeidsuniversitetene våre er godkjent for støtte av Lånekassen.

Vis alle utdanninger fra Oslo Nye Høyskole

Kontaktinformasjon til Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Fysioterapi - Saxion University:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!