Vis studentum.no som: Mobil

Medisin Grunnfag

Oslo Nye Høyskole
Sammendrag
Årsstudium
Nettstudier, Oslo
1 år (heltid) / nettstudium (deltid)
Heltid/deltid
Ja
74 000 NOK
Oppstart: Rullerende opptak - Nettstudier
Søknadsfrist: Rullerende opptak, søk helt frem til studiestart
Nettstudier

Medisin Grunnfag

Medisin grunnfag, Bjørknes Høyskole

Medisin grunnfag, Oslo Nye Høyskole

Ønsker du å studere medisin grunnfag? Medisin grunnfag gir en grundig introduksjon i medisinske fag og er ditt beste utgangspunkt for senere studier innen helsefag!

Medisin grunnfag gir mange muligheter videre. Noen skal studere medisin, andre skal begynne på andre året av en bachelor i ernæring eller en bachelor i kiropraktikk. Andre igjen ønsker å samle tilleggspoeng eller vil lære mer om de ulike retningene innenfor helsefag før de binder seg til et bachelorløp. 

Hva lærer jeg?

Medisin grunnfag er delt i to hoveddeler. Du skal først få lære om hvordan kroppen er bygget opp og hvordan den virker.

Anatomi og fysiologi
I denne delen vil du få en systematisk gjennomgang av alle organsystemene i kroppen. Klassen vil begynner med kroppens minste bestanddel; cellen. Her skal du lære om alt fra menneskets arvestoff (DNA) til hvordan elektriske signaler sendes i hjerne. Deretter vil du lære mer om organene som bygges opp av cellene. Du vil få se på hvordan spesialiserte celler kan gå sammen og danne ulike organer og organsystemer med spennende funksjoner. Klassen skal også undersøke organenes mikroanatomi gjennom mikroskopet. Kurs i overflateanatomi og undersøkelseteknikker gir et praktisk tilsnitt til stoffet slik at det er direkte anvendbart.

Sykdomslære
Når du etter hvert har lært deg kroppens normale oppbygging og funksjon er du godt forberedt til å lære om hva som skjer når kroppen ikke fungerer som den skal. Kroppens sykdommer er studiets andre hoveddel. Du lærer om sykdommene som kan oppstå i de forskjellige organsystemene. Du lærer hvordan sykdommene oppstår, hvilke symptomer de har, hvordan diagnosen stilles og til slutt hvordan de behandles. For å gjøre studiet spennende er det bygget opp blokkvis. Det betyr at når du først har blitt undervist om et organs oppbygging og normalfunksjon, vil du gå rett over på organets sykdommer. På den måten slipper du å lære bare anatomi og fysiologi i den første delen og bare sykdomslære i den siste delen.

6 emner som hver gir 10 studiepoeng

Studiet er organisert i 6 avsluttende emner som hver inneholder anatomi, fysiologi og sykdomslære og gir 10 studiepoeng. Hvert emne omhandler ett sett med organsystemer.

Medisin grunnfag som nettstudium

Husk at du også kan ta hele eller deler av medisin grunnfag på nett. Nettstudier passer for deg som trenger full fleksibilitet til å studere når og hvor du vil. Du kan også ta noen moduler på nett og noen som stedlig student. 

For kontakt eller mer informasjon om Medisin Grunnfag, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter å ha fullført Medisin grunnfag kan du blant annet gå videre til 2. året ved følgende studier:

 Bachelor i kiropraktikk

 Bachelor i ernæringsfysiologi

Opptakskrav/Søknad

Generell studiekompetanse, 23/5 regel eller realkompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Høyskole- / universitetsstudier

Kostnader

76,000 kr

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Medisin Grunnfag.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Oslo Nye Høyskole

Bjørknes Høyskole

Spennende studiemuligheter ved Oslo Nye Høyskole

Alle fortjener en studietid som lever opp til forventningene. Oslo Nye Høyskole garanterer å gjøre sitt for at du velger en utdanning som du blir fornøyd med. Her er du mer enn et studentnummer, enten du studerer i Oslo, på nett eller i utlandet!

Studietilbudet spenner seg fra helsefag, psykologi, statsvitenskap og internasjonale studier til økonomi og administrasjon og digital markedsføring og ledelse. Her tilbys alt fra enkeltemner og årsstudier til bachelor- og mastergrader. Du kan velge fag som freds- og konfliktstudier, psykologi, fysioterapi, økonomi og administrasjon, medisin grunnfag, kiropraktikk, ernæringsfysiologi, digital markedsføring og ledelse, og medisinstudier. Du kan også kombinere studier i Norge med studier i utlandet, som er en spennende mulighet for
deg og som potensielt kan verdsettes av din fremtidige arbeidsgiver.

Utdanninger på Oslo Nye Høyskole

Campus i Oslo finner du sentralt i byen, på urbane St. Hanshaugen. Høyskolen er preget av positive og ivrige studenter og ansatte som sørger for et godt læringsmiljø. Som student på Oslo Nye Høyskole blir du oppfordret til å engasjere deg ved siden av studiene i for eksempel studentdemokratiet, gjennom sosialkomiteen, studentrådet, linjeforeningene og
fadderstyret.

Nettstudier ved ONH

Det kan være flere grunner til at nettstudier er det mest ideelle for deg. Vi har to
oppstartsperioder for nettstudier i året, du kan starte mellom 15. desember og 1. februar, eller mellom 1. august og 15. september. Som nettstudent har du en fleksibel studiehverdag hvor du selv kan velge når og hvor du vil studere. Det skal uansett ikke gå på bekostning av kvaliteten på utdanningen din, eller studietiden din. Som nettstudent blir du godt tatt vare på. Du får din egen nettlærer, og via læringsplattformen Qybele har du tilgang til mange hundre undervisningsvideoer, fagchat, og mulighet til å danne kollokviegrupper med andre
studenter.

Studier i utlandet gjennom ONH

Vi samarbeider med over 20 forskjellige universiteter i utlandet. Du kan blant annet studere fysioterapi, medisin, tannlege og veterinær i utlandet. Og du kan velge å studere i land som Australia, Wales, USA, Slovakia, Nederland, Tsjekkia, USA eller Ungarn. Noen av studieløpene starter med et undervisningsår på campus hos oss i Oslo, før du drar sammen med klassen din til utlandet og fullfører studiene der. Dersom du studerer hos oss på campus i Oslo og vil
dra på utveksling et semester har du også mulighet til det.

Om du har spørsmål om studier i utlandet eller trenger hjelp med søknadsprosessen, får du gratis rådgivning hos oss. Vi hjelper deg med alt det praktiske rundt søknaden og følger deg gjennom prosessen og frem til avreise. Alle samarbeidsuniversitetene våre er godkjent for støtte av Lånekassen.

Vis alle utdanninger fra Oslo Nye Høyskole

Kontaktinformasjon til Oslo Nye Høyskole

Oslo Nye Høyskole

Lovisenberggata 13
0456 Oslo


Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 4

Basert på 2 omtaler

Hika
Medisin grunnfag på Bjørknes har så langt vært det beste året i mitt liv! Fantastiske forelesere som er like engasjerte i hver time både i undervisningen, og som også er glad for å få mange spørsmål i pausene. Du får et godt innblikk i hva det vil si å jobbe innen medisinske fag, og pga inspirasjon fra Bjørknes, studerer jeg nå medisin (profesjo...
Vis hele omtalen
Sandra Jakobsen
Lærerne er innmari dyktige og engasjerte. De er veldig visuelle og lærer oss på en veldig omfattende og god måte. Til tider kan det være veldig hardt og omfattende, men med god selvdisiplin så kommer man seg godt gjennom. Supert år! På Bjørknes er det et godt sosialt miljø, med mye moro og det har gitt meg mange nye venner!
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Medisin Grunnfag:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(4,0)
Basert på 2 omtaler