Vis studentum.no som: Mobil

Kiropraktorutdanning

Kiropraktorutdanning

Kunne du tenke deg å jobbe som kiropraktor?

Hvis du er interessert i hvordan muskler, ledd og nerver fungerer, kan studier innen kiropraktikk være noe for deg. Her lærer du å diagnostisere, behandle og forebygge smerter i muskel- og skjelettsystemet, noe som vil kunne bidra til å gi mange mennesker en bedre hverdag. Kiropraktorutdanningen finnes ikke i Norge, så norske studenter reiser ofte til Sverige, Danmark, USA, Storbritannia eller Australia.

Ønsker du å utdanne deg til kiropraktor? Kiropraktorprogrammet i Stockholm er en femårig heltidsutdanning der kunnskap kombineres med praktisk trening. 

Som utdannet kiropraktor har du en etterspurt kompetanse. Dette betyr at potensialet for en godt betalt og variert jobb, med internasjonale muligheter, er stor!

 
Viser 1-4 av 4 treff
Søkeresultat Utdanningstype Sted
Kiropraktor
Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen
Profesjonsstudium
Solna, Sverige
Behovet for kiropraktorer vil fortsette å være stort i årene fremover. På Skandinaviske Kiropraktorhøgskolen i Stockholm får du kunnskapene du trenger!...
Kiropraktikk
Bjørknes Høyskole
Profesjonsstudium
Flere studiesteder (2)
Ønsker du å studere kiropraktikk? Ved Bjørknes Høyskole kan du starte kiropraktorutdanningen i Norge og ta de siste 4 årene...
Kiropraktikk
Study Outside Norway (SONOR)
Bachelor
Flere studiesteder (3)
Vil du bli kiropraktor? Gjennom SONOR kan du ta kiropraktorutdanning i Australia, Storbritannia og USA. Som kiropraktor arbeider du blant...
Kiropraktorutdanning ved University of South Wales
Bjørknes Høyskole
Profesjonsstudium
Cardiff, Storbritannia
– Ta kiropraktorutdanning i Wales med Bjørknes Høyskole! Bjørknes Høyskole samarbeider med flere anerkjente universiteter i utlandet, og gir deg hjelp og...
  • = Studentreportasje finnes
Viser 1-4 av 4 treff
 

kiropraktorVIL DU JOBBE SOM KIROPRAKTOR?

Om du vil jobbe med å hjelpe mennesker i et yrke med gode jobbmuligheter og lønnsbetingelser, er kiropraktoryrket noe for deg!

En kiropraktor behandler pasienter med plager og redusert funksjon i bevegelsesapparatet eller i nerve-, muskel-, skjelettsystemet. Kiropraktorens oppgave er å diagnostisere, behandle, rehabilitere og forebygge slike plager, ofte i samarbeid med en eller flere andre helseprofesjoner. Kiropraktoren bruker medisinske undersøkelser og bildediagnostikk der det er nødvendig, i tillegg til funksjonell testing av nerve-, muskel-, og skjelettapparatet.

Behandlingen kan bestå av forskjellige manuelle teknikker og håndgrep, treningsøvelser og råd og veiledning om kosthold og livsstil. Alle kiropraktorer har rett til å sykmelde og henvise direkte til spesialist og undersøkelser.

Kiropraktor er en beskyttet yrkestittel som krever autorisasjon fra Helsedirektoratet.

OM STUDIET

Den normerte studietiden er på fem år og leder frem til en mastergrad. Etter godkjent eksamen følger en turnusperiode med varighet på ett år for å oppnå autorisasjonen man må ha for å ha lov til å praktisere som kiropraktor. Selve utdannelsen er komplett, men danner også grunnlag for videre utdannelse som doktorgrad eller annen utdannelse på universitetsnivå, dersom det skulle være ønskelig.

Kiropraktorstudiet er bygget på en fellesstandard på verdensbasis. Dette er helt unikt sammenlignet med de aller fleste andre profesjonsutdanninger. Denne internasjonale standarden er formulert av The Council on Chiropractic Education International (CCEI) og blir ivaretatt av European Council on Chiropractic Chiropractic Education(ECCE). Dette gjør at kompetansenivået til enhver tid kvalitetssikres og studentene er trygge på at lærestedet gir godkjent utdanning for praksis i de aller fleste land.

PRAKTISK INFORMASJON
For å bli kiropraktor i Norge må du uteksamineres ved en ECCE-godkjent utdanningsinstitusjon. Deretter er det et krav om at du fullfører turnustjeneste hos en offentlig godkjent kiropraktor i Norge. Det er Helsedirektoratet som utsteder autorisasjon for kiropraktorer i Norge. Utdannelsen foregår i utlandet og støttes av Lånekassen.