Viser 1-20 av 48 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 48 treff
1
2
3

Mer om elektrofag

En utdannelse innen elektronikk innebærer mange ulike aspekter. Blant annet får du lære informasjonsoverføringens grunder, muntlig og skriftlig informasjon og hvordan analog teknikk behandles.. Du som student kommer til å lære deg å analysere og sette spørsmål ved ting for å så kunne se ulike innfallsvinkler på problem du kommer til å møte gjennom årene. Dersom dette høres spennende ut, kan elektrofag være noe for deg!

Ulike utdanninger

Elektrofag - Ulike utdanningsformer

Mange studenter velger i dag å utdanne seg innen elektrofagpå høyskole og universitet. En elektrofagutdannelse på høgskole eller universitet innebærer hardt arbeid og mange prøver. Utdannelsene kan variere mye både i innehold og opplegg. Eksempler på ulike utdannelser kan være elektronikk, ingeniør i elektronikk eller elkraftteknikk.

Elektrofag på fagskole

Flere steder i landet øker muligheten for å ta en utdannelse innen elektronikk på andre måter. Å studere elektrofag som fagutdannelse kan være et bra alternativ for deg som vil studere en utdannelse på kort men intensiv tid. En fagutdannelse er oftest 1-2 år lang og innebærer ofte 1/3 med praksis. Under praksisperioden får du mulighet til å bruke hva du har lært under utdannelsen og du skaper mange nødvendige og viktige kontakter innen bransjen.

Elektroutdannelse som fjernundervisning

Elektrofag via fjernundervisning kan være et bra alternativ for deg som ikke vil flytte fra ditt hjemsted. Fordelen med å studere via nettet er at du kan jobbe under studietiden uten å være avhengig av å gå på forelesninger og studiemøter. En annen fordel, og kanskje en utfordring, er at du bestemmer over din egen tid samtidig som du må være strukturert og ha disiplin over deg selv.

Elektroutdannelser i utlandet

I dag er det vanlig at studenter søker seg utenlands allerede i ung alder. Mange universitet og høyskoler har utveksling med utenlandske skoler der du får muligheten til å studere deler av din elektrofagutdannelse på en annen internasjonal skole. Dette er ikke det eneste alternativet for du kan også velge å ta hele din utdannelse utenlands på egen hånd. Da tar du selv kontakt med den skolen du vil studere på for å få den informasjonen du må ha for å reise bort og studere. Husk å kontrollere eventuelle visum eller arbeidstilstand som måtte behøves.

Personlige egenskaper

Hvis du vil ta en utdannelse innen elektrofag så liker du sannsynligvis å analysere hvordan saker og ting henger sammen. Matte, fysikk og kjemi tilhører kanskje favorittfagene dine. Uansett hvilken type utdannelse du skaffer deg vil du få de basiskunnskaper og de ferdigheter som kreves i arbeidslivet.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!