Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-50 av 90 treff
 • = Studentreportasje finnes
Viser 1-50 av 90 treff
12

Mer om teknologi

Teknologi handler om læren om teknikker og problemløsninger. Teknologi kan være alt fra utviklingen av bearbeidelsesteknikker, kraftkilder, verktøy og maskiner. Har du kompetanse innen Teknologi er du svært ettertraktet i både næringslivet, organisasjoner og kommuner.

Studere Elektro / Teknikk / Mekanikk

Behovet for Teknologi

Teknologi er en benevnelse for menneskenes metoder der man utnytter og omvandler naturens fysiske ressurser til ulike produkter, prosesser, anlegg og systemer. Dette gjør at man minsker behovet for fysisk menneskelig kraft samtidig som man øker levestandarden. Utviklingen av data- og elektronikk innen ulike Teknologi yrker fortsetter å øke. I dag tilpasses teknologiens innhold etter kundens behov. Det stilles større krav til varens fleksibilitet, kundeanalyse og produksjonsplanlegging dette gjør at teknologien er under konstant utvikling. En Teknologi utdannelse er derfor veldig ettertraktet.

Innen Teknologi finnes det ulike ingeniørstudier som har spesialiseringer som for eksempel:

 • Maskinteknologi
 • Vitenskapsteknologi
 • Lydteknologi
 • Elektrisk teknologi
 • Datateknologi
 • Atomteknologi
 • Våpenteknologi
 • Telekommunikasjon
 • Bioteknologi
 • Mikroteknologi
 • Bildeteknologi

Teknologiyrker

Har du en utdannelse innen data- og elektronikk Teknologi kan du arbeide med alt fra industrielle miljøer til bosteder og sykehus. I dag inngår elektronikk i de fleste produkter og du får derfor mange alternativer når det gjelder valg av bransje og yrke. 

Som data- og elektroingeniør arbeider du med å utvikle datasystemer eller som IT-ansvarlig. Arbeidsoppgaver kan være å designe system for organisasjonen du jobber for.

Samfunnet er avhengig av energi. Som ingeniør innen elkraft og energi blir du en viktig link mellom energikilden og konsumentene. For å arbeide inne dette området kan du ha en variert Teknologi utdannelse siden du får muligheten til å arbeide med ulike områder som konstruksjon av elkraft til service og vedlikehold.

Her kan du studere Teknologi

 Nettstudier og fjernundervisning
 Fagskole
 Universitet og høgskole

Elektronikk

Hvis du vil ta en utdannelse innen elektronikk så liker du sannsynligvis å analysere hvordan saker og ting henger sammen. Matte, fysikk og kjemi tilhører kanskje favorittfagene dine. Uansett hvilken type utdannelse du skaffer deg vil du få de basiskunnskaper og de ferdigheter som kreves i arbeidslivet.

En utdannelse innen elektronikk innebærer mange ulike deler. Blant annet får du lære informasjonsoverføringens grunder, muntlig og skriftlig informasjon og hvordan analog teknikk behandles. Vanlige forelesninger blandes med lab, seminarier og prosjektarbeid. Du som student kommer til å lære deg å analysere og sette spørsmål ved ting for å så kunne se ulike innfallsvinkler på problem du kommer til å møte gjennom årene.

Elektronikk - Ulike utdanningsformer

Mange studenter velger i dag å utdanne seg innen elektronikk på høyskole og universitet. En elektronikkutdannelse på høyskole eller universitet innebærer hardt arbeid og mange prøver. Utdannelsene kan variere mye både i innehold og opplegg. Eksempler på ulike utdannelser kan være elektronikk, ingeniør i elektronikk eller elkraftteknikk.

Elektronikk på fagskole

Flere steder i landet øker muligheten for å ta en utdannelse innen elektronikk på andre måter. Å studere elektronikk som fagutdannelse kan være et bra alternativ for deg som vil studere en utdannelse på kort men intensiv tid. En fagutdannelse er oftest 1-2 år lang og innebærer ofte 1/3 med praksis. Under praksisperioden får du mulighet til å bruke hva du har lært under utdannelsen og du skaper mange nødvendige og viktige kontakter innen bransjen.

Elektronikkutdannelse som fjernundervisning

Elektronikk via fjernundervisning kan være et bra alternativ for deg som ikke vil flytte fra ditt hjemsted. Fordelen med å studere via nettet er at du kan jobbe under studietiden uten å være avhengig av å gå på forelesninger og studiemøter. En annen fordel, og kanskje en utfordring, er at du bestemmer over din egen tid samtidig som du må være strukturert og ha disiplin over deg selv.

Elektronikkutdannelser i utlandet

I dag er det vanlig at studenter søker seg utenlands allerede i ung alder. Mange universitet og høyskoler har utveksling med utenlandske skoler der du får muligheten til å studere deler av din elektronikk utdannelse på en annen internasjonal skole. Dette er ikke det eneste alternativet for du kan også velge å ta hele din utdannelse utenlands på egen hånd. Da tar du selv kontakt med den skolen du vil studere på for å få den informasjonen du må ha for å reise bort og studere. Husk å kontrollere eventuelle visum eller arbeidstilstand som måtte behøves.

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*