Fagskole

Elkraft

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15.04.2024
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15.04.2024
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Elkraft

Fagskoleutdanning i Elkraft

Vil du være med å bygge morgendagens kraft- og kommunikasjonsnett? Da er studieretningen Elkraft noe for deg. Hensikten er å utdanne fagpersoner med holdninger, kompetanse og yrkesetikk og gi den kunnskapen og den kvaliteten som kreves for å møte morgendagens utfordringer og behov. Videre gir studieretningen et godt fundament for å forstå de forholdene som må vurderes av faglige ansvarlige. 

Hva lærer du? 

Studieretningen gir deg dypere opplæring i elektrotekniske prosesser, begreper, komponenter, verktøy og mer som brukes innen elkraftsystemer.  

  • Studieretningen gir kunnskap om måle-, analyse- og beregningsverktøy for elektriske systemer og kommunikasjonssystemer 
  • Du får kunnskap om energieffektiviseringstiltak, drift og vedlikehold av elektriske anlegg 
  • Du får nødvendig kunnskap og kompetanse på eget fagområde for prosjekt- og kvalitetsstyring, risikovurdering i alle faser av oppdrag og prosjekter, og mange andre fasetter av fag- og arbeidsområdet 
For kontakt eller mer informasjon om Elkraft, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Ålesund
  • Søknadsfrist: 15.04.2024

Videre studier/jobbmuligheter

Studieretningen gjør deg i stand til å planlegge, prosjektere og gjennomføre arbeidsoppgaver og prosjekter innen elkraftsystemer. Du kan gjøre rede for dine faglige valg i planlegging, prosjektering og verifisering av elektroniske anlegg ved hjelp av lov- og forskriftskrav, elektrotekniske beregninger, relevante instrumenter og programvare. Du kan også gjøre rede for dine faglige valg i andre faglige aktiviteter. Studiet gir deg kompetansen til å kartlegge en situasjon og identifisere problemstillinger innenfor elkraftsystemer, og behov for iverksetting av tiltak.  

Studieretningen kvalifiserer deg til lederstilling innen fagområdet  Etter tre års relevant praksis etter studiet kan du gå opp til installatørprøve som gjør at du kan ha det faglige ansvaret knyttet til elektriske arbeid etterkravene som stilles i Forskrift om elektroforetak og kvalifikasjonskrav. Studieretningen tilfredsstiller også NKOM sine krav ifølge Forskrift om autorisasjon for virksomhet som utfører installasjon og vedlikehold av elektronisk kommunikasjonsnett (autorisasjonsforskriften). 

Denne utdanningen er tilpasset Interkontrollforskriftens prinsipper, ny teknologi og fremtidens marked.  

Opptakskrav/Søknad

På generelt grunnlag er opptakskravet for denne studieretningen: 

  • Fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev 

Relevante fag- og svennebrev kan være, men er ikke begrenset til: automatikkmekanikerfaget, automatiseringsfaget, elektrikerfaget, elektroreparatørfaget, energimontørfaget, tavlemontørfaget, telekommunikasjonsfaget, montørfaget, verktøymakerfaget og viklerfaget.   

  • Realkompetanse 

Søkere uten fag-/svennebrev kan søke opptak på bakgrunn av relevant praksis, opptak gjøres av skolen. Om opptak gjøres på grunnlag av realkompetanse, vil skolen gjøre en realkompetansevurdering. 

Studiefakta, Tittel m.m

Høyere fagskoleutdanning, 120 studiepoeng. 

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Elkraft.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Fagskolen Møre og Romsdal
St. Hanshaugen
6514 Kristiansund

Fagskolen i Møre og Romsdal

Med studiesteder i Kristiansund og Ålesund tilbyr vi heltid- og deltidsstudier som er fremtidsretta og tilpasset næringslivets behov. Fagskolen tilbyr høyere yrkesfaglige studier innenfor en rekke yrkesfagfelt. Ønsker du å videreutdanne deg eller oppnå bedre arbeidsvilkår og -muligheter, så tilbyr Fagskolen Møre og...

Les mer og vis alle utdanninger ved Fagskolen Møre og Romsdal

Highlights