Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-50 av 297 treff
Viser 1-50 av 297 treff

Ta en utdanning innen språk eller litteratur

Har du bestemt deg for å studere språk eller litteratur? Da har du mange ulike alternativ å velge mellom. Språkstudier blir stadig mer vanlig og flere velger å reise utenlands for å forbedre sine språkkunnskaper. I dag finnes en mengde ulike valgmuligheter for deg som vil studere en språk- eller litteratur. I Norge kan du finne studier på ulike nivåer og i tillegg tilbyr de fleste land i dag noen form av språkstudier.

språk og litteratur

Å studere språk og litteratur på universitet/høyskole

Språk og litteratur utdannelser på universitet og høgskole innebærer mye mer enn bare språkstudier. Her kan du for eksempel ta en hel eksamen innen et emne og samtidig få språket på kjøpet gjennom at du leser utdannelsen på eksempelvis engelsk. Språk og litteratur studier på universitet/høgskole innebærer forberedelser for en internasjonal verden der språk blir en forutsetning for kommunikasjon både profesjonelt og privat.

Alternative utdannelser i Norge

Det er ikke bare på universitet/høgskole eller utenlands som du kan studere et språk. Det går også bra å studere en språk og litteratur utdannelse på folkehøyskole i Norge. Å studere en språk eller litteratur utdanning på folkehøyskole innebærer mange spennende alternativ, eksempelvis reiseliv med språk eller norsk for fremmedspråklige.

Språk og litteratur utenlands

Det finnes tusentalls språk og litteratur utdannelser og kurs å studere utenlands om du ikke vil bli hjemme i kalde Norge. Språkstudiene har alltid ulike nivåer som du kan velge etter tidligere kunnskap. Språkstudier utenlands tilbyr ikke bare en språklig kunnskap men også nye venner og en kulturell opplevelse.

Språkreise

Det aller mest populære valget blant de som vil reise utenlands og studere språkutdannelse er å reise på språkreise. Her vil du få hjelp av en språkformidler til å finne det perfekte kurset for deg. Noen av de aller mest populære er: 

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg 
oppdatert om høyere utdanning

*