Utdanninger i portugisisk

Lær portugisisk – et av de store verdensspråkene

Interesserer du deg for portugisisk og portugisisktalende land? Med en utdanning i portugisisk vil du få kjennskap til et flott språk og tilgang på spennende internasjonale jobber innen både næringsliv og utvikling.
Søket ga ingen resultater. Vennligst prøv et Nytt søk

Portugisisk - ett av vestens raskest voksende språk

Med over 200 millioner brukere regnes portugisisk i dag som det sjette mest talte språket i verden. Sammen med spansk er portugisisk i dag det raskest voksende vestlige språk. Språket blir også stadig mer utbredt i Sør-Amerika hvor hele 51 % av befolkningen snakker portugisisk.

Studere portugisisk

Språkets opprinnelse

På fjorten- og femtenhundre tallet var Portugal en stor global kolonimakt med kolonier fra Macau i Kina til Brasil I Sør-Amerika, og portugisisk ble dermed spredd over hele verden. Portugisisk er det offisielle språket i følgende åtte land; Brasil, Portugal, Kapp Verde, Guinea-Bissau, Angola, São Tomé, Príncipe og Mosambik. I tillegg er det offisielt språk sammen med kinesisk i Macau, med tetum i Øst-Timor og med fransk og spansk i Ekvatorial-Guinea.

Portugisisk har to skriftspråk; Europeisk/Afrikansk portugisisk og Brasiliansk portugisisk. Disse to skriftspråkene forstås lett av portugisiskspråklige fra forskjellige land, men det ene landets rettskrivning regnes likevel ikke som korrekt i ett annet. Portugisisk er for øvrig kjent for sin bruk av nasale lyder samt et stort antall diftonger.

Lær portugisisk

Ønsker du å lære eller forbedre dine kunnskaper innen portugisisk? I dag kan man studere språk både fra skolebenken ved universiteter og kurs her i Norge, og ikke minst, i moderlandet selv.

Da kan en språkreise til ett portugisisktalende land være midt i blinken for deg. Brasil eller Portugal, valget er ditt. Uansett om du er erfaren eller nybegynner, er det ingenting slår en språkreise når det kommer til det å lære seg eller fordype seg i ett fremmedspråk. Ved å praktisere språket tjuefire timer i døgnet over en intensiv periode vil dine språkferdigheter bli betydelig forbedret.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!