Vis studentum.no som: Mobil
Søket ga ingen resultater. Vennligst prøv et Nytt søk

Portugisisk - ett av vestens raskest voksende språk

Med over 200 millioner brukere regnes portugisisk i dag som det sjette mest talte språket i verden. Sammen med spansk er portugisisk i dag det raskest voksende vestlige språk. Språket blir også stadig mer utbredt i Sør-Amerika hvor hele 51 % av befolkningen snakker portugisisk.

Studere portugisisk

Språkets opprinnelse

På fjorten- og femtenhundre tallet var Portugal en stor global kolonimakt med kolonier fra Macau i Kina til Brasil I Sør-Amerika, og portugisisk ble dermed spredd over hele verden. Portugisisk er det offisielle språket i følgende åtte land; Brasil, Portugal, Kapp Verde, Guinea-Bissau, Angola, São Tomé, Príncipe og Mosambik. I tillegg er det offisielt språk sammen med kinesisk i Macau, med tetum i Øst-Timor og med fransk og spansk i Ekvatorial-Guinea.

Portugisisk har to skriftspråk; Europeisk/Afrikansk portugisisk og Brasiliansk portugisisk. Disse to skriftspråkene forstås lett av portugisiskspråklige fra forskjellige land, men det ene landets rettskrivning regnes likevel ikke som korrekt i ett annet. Portugisisk er for øvrig kjent for sin bruk av nasale lyder samt et stort antall diftonger.

Lær portugisisk

Ønsker du å lære eller forbedre dine kunnskaper innen portugisisk? I dag kan man studere språk både fra skolebenken ved universiteter og kurs her i Norge, og ikke minst, i moderlandet selv.

Da kan en språkreise til ett portugisisktalende land være midt i blinken for deg. Brasil eller Portugal, valget er ditt. Uansett om du er erfaren eller nybegynner, er det ingenting slår en språkreise når det kommer til det å lære seg eller fordype seg i ett fremmedspråk. Ved å praktisere språket tjuefire timer i døgnet over en intensiv periode vil dine språkferdigheter bli betydelig forbedret.

Sammenlign
COVID-19 – Hvordan påvirkes din utdanning?

Er du usikker på hvilke konsekvenser koronaviruset kan ha for deg som student? Vi har samlet artikler, tips og råd om dette.

Les mer her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*