Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-7 av 7 treff
Viser 1-7 av 7 treff
 

Ønsker du å bli utfordret på språkfronten? Vil du lære deg et språk som kan gi deg store yrkesfordeler og som snakkes av rundt 300 millioner mennesker? Da er russisk språket for deg! Russisk er det offisielle språket i Russland, og er ett av de offisielle språkene i Hviterussland, Kasakhstan og Kirgisistan. Det er også ett av de seks offisielle språkene i FN.

Studere russisk

Russisk - brukt av mer enn 300 millioner mennesker

Russisk snakkes hovedsakelig i Russland, men også i de landene som tidligere var en del av Sovjetunionen, i et mindre omfang. Ca 300 millioner mennesker verden over snakker russisk, og 160 millioner har russisk som morsmål. Dette gjør russisk til verdens femte mest utbredte språk.

Er det vanskelig å lære seg russisk?

Russisk og norsk tilhører samme språkfamilie, indoeuropeisk, noe som gjør det lettere for oss å lære russisk enn for eksempel de som har kinesisk som morsmål. Russisk er allikevel et komplisert språk å lære seg da grammatikken i stor del er ulike norsk. Det russiske alfabetet er også forskjellig fra det norske og består av 33 bokstaver.

Russisk er et språk man vil få mer og mer brukt for i arbeidslivet da handelen mellom Norge og Russland øker. Russisk brukes både i Øst-Europa og Asia og er et verdensspråkspråk som utfordrer din intelligens.

Lykke til med dine språkstudier i russisk!

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*