Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Utdanninger i japansk

Lær japansk – finn din utdanning her

Interesserer du deg for japansk språk, litteratur og kultur? Da kan en utdanning eller et språkkurs i japansk være noe for deg! Ta et dypdykk i språket og bli kjent med landets særegne tradisjoner og moderne populærkultur.
Viser 1-3 av 3 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-3 av 3 treff

Ta en utdanning eller kurs i japansk

Konichi wa! Eller "god dag" på japansk. Ønsker du å lære deg mer enn akkurat disse ordene? Japansk er et populært språk som snakkes av ca 130 millioner mennesker. Japansk snakkes først og fremst i Japan og heter på japansk Nihongo fra ordene Japan (nihon) og språk (go). Lykke til med dine språkstudier i japansk!

Det japanske skriftspråket

Det japanske skriftspråket består av tre skriftsystem: Katakana, Hiragana og Kanji. Katakana og Hiragana er tegnsett der hvert tegn representerer en enkelt stavelse. Hiragana og Katakana har forskjellig bruksområde der Katakana-tegnene brukes i moderne japansk for å stave fremmedord og lydmalende ord (ordets betydning er lik den lyden som ordet beskriver), mens Hiragana har mer generell bruk. Kanji er en japansk variant av kinesiske tegn. Det finnes mange tusen kanji-tegn, men 1945 av disse, de såkalte Joyo kanji er spesielt viktige for bruk i moderne japansk.

Studere japansk

Hvorfor lære japansk?

Det finnes mange gode grunner til å lære seg japansk, viktigst er kanskje hvorfor akkurat du vil lære deg språket. Kanskje har du lyst til å jobbe i eller med Japan? Kanskje vil du begynne å studere der eller kanskje synes du bare at Japan er utrolig fascinerende? Japansk kultur og samfunn er på mange måter svært annerledes enn vår egen, og Japans økonomisk og politisk stormakt spiller en viktig rolle i et globalt perspektiv. Japansk kultur, historie og samfunn har også gitt opphav til mange uttrykk som er blitt en del av vår begrepsverden, fra karate til sushi og karaoke.

I løpet av tiden du lærer deg japansk kommer du troligvis også til å få innsikt i japansk litteratur, historie og samfunn. Senere kan du bruke din kompetanse i japansk til bl.a. å jobbe innen næringsliv, internasjonalt arbeid, tolking og oversettelse.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!