Utdanninger i kinesisk

Lær kinesisk – språket med flest morsmålsbrukere i verden

Interesserer du deg for kinesisk språk, kultur og historie? Da kan en utdanning eller et språkkurs i kinesisk være noe for deg! Bli kjent med transkripsjonssystemet Hanyu pinyin, lær kinesiske tegn og få innsikt i kinesisk språkkunnskap.
Viser 1-3 av 3 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-3 av 3 treff

Lær deg kinesisk 

Kinesisk er et spennende men også komplisert språk å lære seg. Visste du at 20 % av verdens befolkning har kinesisk som morsmål? Kinesisk er dermed det språket som flest har som morsmål i hele verden. Kinas befolkning, på over en milliard, utgjør en femtedel av jordens befolkning.

Kinesisk - et spennende men komplisert språk

Vil du lære deg å snakke og skrive kinesisk? Da har du en spennende og krevende tid foran deg. Kinesisk er en over 3000 år gammel skriftkultur, som er svært forskjellig fra vår egen her i Norge. Avhengig av klassifiseirngsmetode, kan man si at det er mellom seks og tolv språkgrupper innen kinesisk der det finnes en klar skille mellom skriftspråk og talespråk. Språket har også mange dialektforskjeller. Disse forskjellene er relativt små i Nord-Kina, mens i sør kan språkforskjellene være så store at de i blant er gjensidig uforståelige.

Kinesisk har et flertall språkgrupper og de største er Mandarin (800 millioner), Wu (90 millioner) og Kantonesisk (ca 80 millioner).

Et språk som kan gi deg fordeler

Hvis du vil velger å studere kinesisk så kommer du til å få innsikt og ferdigheter i det kinesiske språket, kunnskap om kinesisk kultur og kanskje litt innsikt i almenlingvistiske problemstillinger avhengig av hvilken utdanning du tar. Visste du at så mange som 30 millioner utlendinger ved 2500 universiteter i mer enn 100 land studerer kinesisk? I Kina finner man mer enn 400 universiteter som tilbyr opplæring for utlendinger. Med kunnskaper i kinesisk har du en stor fordel dersom du skaulle havne i en internasjonal bedrift som handler med Kina.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!