Utdanninger i fransk

Lær fransk – et av de mest talte verdensspråk

Ønsker du å lære fransk eller studere fransk grammatikk, språkhistorie, litteratur, kultur eller historie? Som fransktalende blir du attraktiv for en rekke jobber, og får tilgang på en rik og mangfoldig kultur. Finn din franskutdanning her!
Viser 1-19 av 19 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-19 av 19 treff

Studere fransk - kurs og utdanning

Fransk er offisielt språk i over 30 land, og er i dag viktig også i internasjonal sammenheng. Det er behov for franskkompetanse innen alt fra næringsliv, reiseliv, markedsføring, informasjonsarbeid, forlag, presse, statsvitenskap, jus, økonomi og journalistikk.

I dag kan du studere språk både fra skolebenken her hjemme, på universitet, på kursnivå, over nettet, og ikke minst, i moderlandet selv.

Studere fransk

Fransk - et internasjonalt viktig språk

Fransk er offisielt språk i over 30 land, og er i dag viktig også i internasjonal sammenheng. I Belgia er fransk nummer to av landets tre offisielle språk. Fransk kommer på andre plass blant Sveits fire offisielle språk, og i Canada er fransk offisielt ved siden av engelsk. Det samme gjelder i delstaten Louisiana. Også Monaco er et fransktalende land og i Luxembourg brukes både fransk og tysk som offisielle språk.

Tidligere franske kolonier

På grunn av kolonitiden finner man i dag en hel rekke fransktalende land i Afrika; Guinea, Senegal, Mali, Burkina Faso, Niger, Togo, Benin, Kamerun, Elfenbeinskysten, Sentralafrikanske republikk, Gabon, Kongo, Den Demokratiske Republikken Kongo, Rwanda, Burundi, Djibouti, Komorene og Madagaskar. I disse landene brukes fransk som det eneste eller et av de offisielle språkene.

Hva med et opphold i Frankriket?

Uansett om du er erfaren eller nybegynner, er det ingenting slår en språkreise når det kommer til det å lære seg eller fordype seg i ett fremmedspråk. Ved å praktisere språket tjuefire timer i døgnet over en intensiv periode vil dine språkferdigheter bli betydelig forbedret.

I tillegg til nyttige kunnskaper får du også en rekke gode opplevelser. Frankrike er kjent for både sin kultur og sin mat. Reiser du syd i landet vil du i tillegg oppleve vakre strender og ett deilig varmt klima. Ett opphold i Frankrike vil garantert gi deg høyt språklig utbytte, samt flere gode minner for livet.

En nyttig utdannelse

Det er behov for franskkompetanse innen alt fra kultursektoren, internasjonalt arbeid, norsk utenrikstjeneste og i næringslivet. Fransk kan komme godt med innefor områder som reiseliv, markedsføring, informasjonsarbeid, forlag, presse, statsvitenskap, jus, økonomi og journalistikk.  

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!