Utdanninger i gresk

Lær gresk – antikkens språk

Interesserer du deg for klassiske litterære tekster, de greske filosofene og det antikke Hellas? Med en utdanning i gresk vil du få kjennskap til både det greske alfabetet, det greske språket og gresk kultur. Finn din utdanning i gresk her!
Viser 1-3 av 3 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-3 av 3 treff

Kort om det greske språket

Velkommen til et språk som snakkes av mer enn 11 millioner mennesker. Gresk er det offisielle språket i Hellas og er av de offisielle språkene på Kypros. Visste du at Det nye testamentet ble skrevet ned på gresk og at språket har gitt opphav til rekke låneord i andre språk?

Gammelgresk og nygresk

Gammelgresk var hovedspråk for den klassiske greske sivilisasjonen. Nygresk er litt forskjellig fra gammelgresk men kan man nygresk vil man også kunne forstå gammelgresk. Nygresk regnes som en av de mest ordrike språkene med mer enn 600 000 ord.

Studere gresk

Alfa og beta

Det greske alfabet er det alfabet som brukes til å skrive gresk. Ordet alfabet kommer fra de to første bokstavene i det greske alfabetet, alfa og beta.

Hvorfor lære gresk?

Å kunne moderne gresk er bra om du vil få grundigere kjennskap til politiske, økonomiske, kulturelle og religiøse forhold i dagens Hellas. Samtidig får du tilgang til en språklig og kulturell tradisjon som kan følges tre tusen år bakover i tid.

Sammenlign
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!