Vis studentum.no som: Mobil
Viser 1-2 av 2 treff
Viser 1-2 av 2 treff
 

Studer arabisk

Det arabiske språket tilhører de semittiske språkene i den afroasiatiske språkfamilien. Arabisk er det offisielle språket og brukes (i ulike varianter) i Midtøsten og Nord-Afrika, nærmere bestemt i landene Irak, Syria, Libanon, palestinske områder, Jordan, Kuwait, Bahrain, Forente arabiske emirater, Saudi-Arabia, Jemen, Sudan, Egypt, Libya, Tunisia, Algerie, Marokko og Mauritania, samt av spredte grupper i tilgrensende områder.

Rundt 200 millioner mennesker har arabisk som morsmål. Arabisk har status som et av FNs offisielle språk. Kunnskaper i arabisk standardspråk åpner for adgang til en rik og omfattende kulturell tradisjon, til dens originale kilder i fortid og nåtid.

Studere arabisk

Om det Arabiske språket

Arabisk som språk er 2000 år gammelt. Arabisk består av standard arabisk, Modern Standard Arabic (MSA), også kalt fousha og klassisk arabisk. Det er et eget Arabisk alfabet for det arabiske språket, og skrives fra høyre mot venstre. Alfabetet har 28 grunnleggende bokstaver. Alle konsonantene realiseres som vokaler, tre av dem kan også realiseres som vokaler. I tillegg finnes det skrifttegn for korte vokaler, kasusendelser, ligaturer og diakriter.

Kunnskaper i Arabisk gir deg et fortrinn

På grunn av den viktige rollen som arabisk spiller på det politiske og økonomiske området i dag, kan det være interessant å kombinere dette språkfaget med fag som i seg selv åpner for ulike yrke. Arabisk kan med fordel kombineres med for eksempel handelsfag og markedsføring, informasjonsvitenskap, sammenlignende politikk, offentlig administrasjon, utviklingsstudier, mediefag eller journalistikk. Arabisk blir ofte kombinert med fag som historie, religionsvitenskap, filosofi, Midtøstenkunnskap, sosialantropologi, kunsthistorie, lingvistikk og andre språk. Særskilt interessant og utfordrende er en kombinasjon av arabisk og klassiske studier.

Sammenlign
Meld deg på vårt nyhetsbrev

*