Master

Klassiske fag

NTNU, i Trondheim
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Klassiske fag

De klassiske språkene gresk og latin og den antikke kulturen som omgir dem, representerer en hovedvei for vitenskap, litteratur, tekning, mytologi, religion, politikk, kommunikasjon og utdanning gjennom Vestens historie. 

Du får kunnskaper om sentrale, klassiske verk gjennom Vestens historie fra antikken til nyere tider, og du får ferdigheter i å håndtere disse verkene vitenskapelig med hensyn til språk, kulturell kontekst, tekstoverlevering og tekstkritikk og den til enhver tid aktuelle forskningsfronten.

Antikkens kultur og latin er VGS-fag, du kan bli lærer; du kan også bli oversetter, forfatter og selvstendig næringsdrivende med mulighet til å bidra i bokserien Kanon, et samarbeid med NTNU og Gyldendal norsk forlag; du kan bli bibliotekar, eller jobbe med kultur og kommunikasjon; du kan også bli forsker eller vitenskapelig ansatt ved universitet eller høyskole. NTNU har rekruttert flere kandidater fra antikkens kultur og klassiske fag til næringslivet.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights