Vis studentum.no som: Mobil

Fleksibel PPU for yrkesfag

NTNU
Sammendrag
Årsstudium
Trondheim
1 år
Deltid
Støttet av lånekassen

Fleksibel PPU for yrkesfag

Er du stolt av faget ditt og vil bygge videre på kompetansen du har? Da kan du bli yrkesfaglærer ved å ta PPU på deltid. Fleksibel praktisk-pedagogisk utdanning (FPPU) er et deltidsstudium og går over to år. Studiet er samlingsbasert og kan kombineres med jobb. Du kan ta praksis på hjemstedet.

Fleksibel praktisk-pedagogisk utdanning innen yrkesfag (FPPU-Y) er et tilbud til deg som har fullført en yrkesfaglig utdanning utover videregående opplæring eller treårig profesjonsutdanning, men som mangler praktisk-pedagogisk utdanning for å kunne tilsettes som lærer i skolen.

Fleksibel praktisk-pedagogisk utdanning (FPPU-Y) er et samlingsbasert deltidsstudium som går over to år. Studiet er et tilbud til deg som har fullført en yrkesfaglig utdanning utover videregående opplæring eller treårig profesjonsutdanning, men som mangler praktisk-pedagogisk utdanning for å kunne tilsettes som lærer i skolen. Studiet består av pedagogikk, yrkesdidaktikk og praksis i skolen. Med fullført PPU er du kvalifisert som lærer i yrkesfaglig videregående opplæring.

Studiet har tre obligatoriske samlinger ved NTNU hvert semester. Mellom samlingene brukes NTNUs læringsplattform til blant annet veiledning og studentsamarbeid.

Undervisningen på campus og skolepraksis har krav om obligatorisk oppmøte.

Med fullført fleksibel praktisk-pedagogisk utdanning innen yrkesfag kan du blant annet jobbe som

  • lærer i videregående opplæring innen ditt fagområde
  • instruktør/opplæringsansvarlig i bedrifter og organisasjoner, både statlig og privat
  • medlem i ulike råd og utvalg knyttet til opplæring innen ditt fagområde.

Bransjekunnskap kombinert med pedagogisk kompetanse kan gi deg et fortrinn på arbeidsmarkedet.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!