Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i matvitenskap, teknologi og bærekraft

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Bachelor i matvitenskap, teknologi og bærekraft

Matvitenskap, teknologi og bærekraft er studiet for deg som vil vite mer om hvordan mat og drikkevarer er blitt til, og som ønsker å bidra til bærekraftig matproduksjon.

Alle trenger mat og vann. I dette studiet får du kunnskapen som trengs til å sikre trygge og gode matvarer basert på god utnyttelse av naturressursene. Forbrukerne ønsker et rikt tilbud av velsmakende, sunne og trygge produkter.

At produksjonen må være bærekraftig ligger i sakens natur: mat- og vannressursene må vernes. Matbransjen utvikles rask og faktorer som automatisering og digitalisering er og blir sentralt fremover. Dette krever at matindustrien har evne til nytenking og innovasjon. Som matviter kan du bidra til å løse disse utfordringene.

Dette lærer du

Bachelorstudiet i matvitenskap, teknologi og bærekraft gjør deg i stand til å gjennomføre gode faglige vurderinger og utviklingsarbeid som sikrer kvalitet og matvaretrygghet – i alle faser fra råstoff til ferdige matvarer. Du får mulighet til å fordype deg i matkjemi, mikrobiologi, prosessteknologi og produktutvikling. I tillegg får du kunnskap om våre fascinerende smakssanser, ernæring, konservering og trender innenfor mat. Gjennom fem måneders praksis får du arbeidserfaring som bidrar til å gjøre deg ettertraktet i arbeidsmarkedet.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!