Vis studentum.no som: Mobil

Historie - bachelorstudium

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Historie - bachelorstudium

Historie legger vekt på å forstå fortidige mennesker som del av deres samfunn. Det er mange forhold vi kan legge vekt på når vi studerer historie slik som samfunnshistorie, kulturhistorie, økonomisk historie, globalhistorie og kunnskapshistorie. Gjennom de siste 2500 år er det mennesket og dets samfunn som står i sentrum for våre studier.

Hos oss bygger vi opp studiet over tre år der vi starter med brede oversiktsemner over norsk og internasjonal historie fra antikken til i dag. Vi legger særlig vekt på europeisk og norsk historie, men utvider etter hvert perspektivet til en global historie. I annen del av studiet kan du velge en rekke fordypningsemner fra ulike tidsperioder og med forskjellig geografisk og tematisk innretning. I tillegg får du opplæring i historisk teori og metode.

Parallelt med dette velger du et annet tilleggsfag (fritt valgt, svarer ofte til et årsstudium). I siste semester skriver du bacheloroppgave der du bruker både originalkilder og andre historikeres arbeider. På alle emnene våre er det øvingsoppgaver med tilhørende veiledning, ofte gjort i grupper. Historie er likevel først og fremst et lesefag som forutsetter ganske høy grad av selvstendig lesing og bearbeiding av et stort pensum.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!