Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i arkiv- og samlingsforvaltning

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Bachelor i arkiv- og samlingsforvaltning

Hvilke utfordringer er knyttet til digital langtidslagring av elektroniske arkiv? Hvorfor er det viktig å sikre, bevare og gjøre kulturarv tilgjengelig? Bachelorstudiet i arkiv- og samlingsforvaltning utforsker disse og lignende spørsmål, og studiet er midt i blinken for deg som vil arbeide med forvaltning av dokument- og kulturarv i en digital tidsalder.

Studiet i arkiv og samlingsforvaltning inneholder fagområdene arkivvitenskap, museologi og informatikk.

Arkivvitenskap gir deg innsikt i hvordan arkiver dannes, ordnes og oppbevares og kunnskap om arkivenes rolle i et demokratisk samfunn.

Museologi gir deg innsikt i museenes kjernevirksomhet, museenes historie og betydningen av museer i et demokratisk samfunn.

Informatikk handler om datateknologi i et teknisk, menneskelig og samfunnsmessig perspektiv.

Gjennom å forene disse tre fagområdene gir utdanningen nødvendig og dagsaktuell fagkunnskap for deg som ønsker å arbeide innenfor dokumentasjonsforvaltning, arkiv eller museum og en rekke andre institusjoner. I løpet av studiet vil du også få praktisk erfaring som hospitant i en bedrift eller organisasjon og tilbud om å delta på ekskursjoner til museer og arkiv i Trondheim.

Både bedrifter og organisasjoner har arkiv og er avhengig av kunnskapsbasert arbeid med arkivene. Arkivfaglig arbeid dreier seg blant annet om å håndtere journalføringssystemer og bidra til å sikre dokumentflyt. Samlingsforvaltning handler om arbeidsprosessene som museer, bibliotek og kunstsamlingene gjør for å sikre dokumentasjon, bevaring og tilgjengelighet i sine samlinger. Studiet i arkiv og samlingsforvaltning gir deg dagsaktuell fagkunnskap og kompetanse for å jobbe med slike oppgaver.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!