Master

Geografi - masterstudium

NTNU, i Trondheim
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Geografi - masterstudium

Ønsker du å bidra til en rettferdig og bærekraftig samfunnsendring? På geografistudier undersøker du temaer som miljø og klima, innovasjon og grønn omstilling, mangfold og felleskap. All undervisning er tuftet på forskningsaktiviteten ved instituttet. Dette motiverer både deg som student og veiledere. I tillegg bidrar dette til at du sitter igjen med dagsaktuell og relevant kompetanse og kunnskap for et fremtidig arbeidsliv enten du velger å jobbe lokalt, nasjonalt eller internasjonalt. Etter fullført master kan du jobbe med samfunnsplanlegging, natur og ressursforvalting og du kan jobbe i internasjonale organisasjoner.

Master i geografi gir deg en dypere forståelse av geografiske problemstillinger og metoder. Du får mulighet til å fordype deg innen samfunns- og naturgeografi gjennom valg av emner og masteroppgave i for eksempel:

Etter mastergraden kan du jobbe med et mangfold av arbeidsoppgaver i ulike sektorer. Flere jobber som rådgivere, konsulenter, eller planleggere, med stillingsbetegnelser som for eksempel GIS-konsulent, prosjektleder og transport- og arealplanlegger. De siste årene har det vært en stor etterspørsel innenfor GIS- og geomatikk-bransjen. 

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights