Vis studentum.no som: Mobil

Samfunnsøkonomi - bachelorstudium

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Samfunnsøkonomi - bachelorstudium

Hvordan bør Norge forvalte sin oljeformue? Hvorfor inntreffer finanskriser gjentatte ganger? Hvordan kan miljøpolitikken utformes så effektivt som mulig? Hva er sammenhengen mellom utdanningssystem og levestandard? Samfunnsøkonomer jobber med å forutsi den økonomiske utviklingen og gir råd basert på slike analyser. Samfunnsøkonomi er vitenskapen om samfunnets bruk av sine knappe ressurser, både arbeidskraft, naturressurser, produksjonsutstyr og teknologisk kunnskap.

Programmet passer for deg som er analytisk anlagt og trives med matematikk, som er et viktig verktøy i faget. Samfunnsøkonomer jobber både i offentlig og privat sektor. Arbeid med økonomisk planlegging og prognoser er sentralt, fra kommunalt nivå til direktorat og departement. Samfunnsøkonomer jobber også i stor grad i privat næringsliv, i konsulentselskaper, banker og finansselskaper.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!