Vis studentum.no som: Mobil

Bachelor i audiologi (audiograf)

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Bachelor i audiologi (audiograf)

Som audiograf jobber du med mennesker i alle aldre, både barn og unge, voksne og eldre. Som audiograf gir du råd og veiledning, og foreslår tiltak som er basert på en grundig undersøkelse og vurdering av pasientens hørselsvansker og hva pasienten selv ønsker hjelp til. Målet er at pasienten kan gjenvinne eller holde ved like funksjonsevnen, utnytte sine egne ressurser og bidra aktivt i å bedre egen helse. For å få til dette, er det viktig at audiografen og pasienten utvikler et trygt og tillitsfullt forhold. En viktig del av audiografens arbeid er samarbeid med andre, både pasienter og deres nærpersoner, annet helsepersonell og pedagogisk personell. Samarbeidet kan foregå på tvers av tjenestetilbud, for eksempel mellom sykehus og kommune eller statlige tjenester.

Ved å ta en bachelor i audiologi ved NTNU i Trondheim vil du blant annet lære om hvilke tiltak som kan gjøres for å bedre kommunikasjonen ved hørselsvansker, både hos personen selv og i miljøet rundt. Som en forutsetning for å kunne hjelpe vil du også lære om sykdommer, lyd og akustikk og psykologi.

Du må ha autorisasjon for å jobbe som audiograf, det får du gjennom Helsedirektoratet.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!