Vis studentum.no som: Mobil

Sosialantropologi - bachelorstudium

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Sosialantropologi - bachelorstudium

Lurer du på hvordan vi kommuniserer og lever sammen i ulike kulturer og samfunn? Hvordan utvikler samfunnet seg når kontakten mellom ulike folk og kulturer blir stadig større? I sosialantropologien lærer du om det kulturelle mangfoldet i verden, og det omtales gjerne som det sammenlignende studium av kultur og samfunn. Gjennom feltarbeid og deltakende observasjon lærer du om ulike kulturer og samfunn fra innsiden. Kunnskap om kultur er viktig for å forstå lokale og globale prosesser og utfordringer.

Du lærer om tema som:

  • Makt
  • Religion
  • Politikk
  • Konflikt
  • Kommunikasjon 

Som sosialantropolog blir du ansett som en kulturoversetter i en globalisert verden hvor vi stadig er i kontakt med andre fra hele verden. Kompetansen du får gjennom programmet åpner mange dører til ulike sektorer og du kan for eksempel jobbe

  • med bistands- og utviklingsarbeid hos bistands- og interesseorganisasjoner, slik som Røde kors, Regnskogsfondet og FN.
  • med integrering og tilrettelegging, velferd, organisasjonsutvikling i kommunal sektor, departementer og ulike etater, og privat næringsliv.
  • med undervisnings- og forskningsaktiviteter ved norske universiteter og høyskoler.
  • med andre oppgaver som konsulenter eller rådgivere innenfor privat næringsliv, miljøvern, kommunikasjon i ulike bedrifter og organisasjoner.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!