Bachelor

Sosialantropologi - bachelorstudium

NTNU, i Trondheim
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Sosialantropologi - bachelorstudium

Lurer du på hvordan vi kommuniserer og lever sammen i ulike kulturer og samfunn? Hvordan samhandler spillere i Call of Duty, og hva er det som gjør at nordmenn har et så sterkt forhold til hytta? Hvordan påvirker koronaviruset deg og meg, når vi sitter hjemme, isolerte fra fellesskapet og sosiale sammenkomster? 

Gjennom deltakende observasjon, altså kombinasjonen aktiv deltakelse og intensiv observasjon, søker antropologen forståelse for hva som ligger bak individenes handling. Antropologer i dag studerer mye forskjellig, som:

Sosialantropologer er gode på å forstå variasjoner, sammenhenger og endringer i samfunn og kultur. Du kan derfor jobbe i alle sektorer, for eksempel i multinasjonale industrikonsern, med bistands- og utviklingsarbeid eller med å tilrettelegge for flyktninger og asylsøkere. Du kan også jobbe med organisasjonsutvikling eller velferd.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights