Vis studentum.no som: Mobil

Kulturminneforvaltning - bachelorstudium

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Kulturminneforvaltning - bachelorstudium

Mennesker har levd, virket og satt spor etter seg i Norge gjennom 12 000 år. Sporene er kulturminner og kulturmiljøer, enten de tilhører en nær eller en fjern fortid. Helleristningene i Alta, Nidarosdomen, gruvene og bygningsmiljøet på Røros og Bryggen i Bergen er blant våre mest kjente kulturminner.

Bygninger, gjenstander, arkeologiske funn (boplasser og hustufter), landskap, fortellinger og stedsnavn. Alt dette er kulturminner - og de må ivaretas på en forsvarlig måte, slik at våre etterkommere igjen kan ha glede av dem. Arbeidet med å identifisere kulturminner, vurdere og prioritere dem, er grunnleggende for å kunne forvalte disse unike ressursene. For å forstå må vi knytte bånd mellom fortid, nåtid og framtid. Kulturminneforvaltning er å finne, studere, bevare og presentere spor fra fortida.

Bachelorprogram kulturminneforvaltning gir deg en grunnleggende innføring i generell historisk forståelse og metodikk, samt innsikt i sentrale arkeologiske arbeidsmetoder, kulturminnerett, arkitekturhistorie, lovverk og forvaltningslære, forholdet mellom natur og kultur (kulturgeografi), formidling og museumsarbeid.

Programmet skal gi både teoretisk innsikt og praktisk forståelse samt trening i arbeid med kulturminner. Det er rettet mot kulturvern i praksis, og du vil også delta i ekskursjoner og prosjektarbeid i ulike former.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!