Vis studentum.no som: Mobil

Geografi - bachelorstudium

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Geografi - bachelorstudium

Tror du geografi bare handler om hvor Himalaya ligger og hvor stor Mjøsa er? Geografifaget er mye mer enn det! Geografi er studiet av mennesker, samfunn og natur, og sammenhengen mellom disse. Du får en bedre forståelse for vår egen hverdag, det samfunnet vi lever i, og den verden som vi er en del av.  

I flere av emnene du skal ta, er det feltkurs og ekskursjoner. I felt får du direkte kontakt med det du lærer om i forelesninger og på lesesalen. Feltkurs er også viktig for det sosiale samholdet i studentgruppa.  .Du lærer å forstå og analysere noen av vår tids viktigste utfordringer og muligheter knyttet til:

  • Urbanisering
  • Omstilling
  • Migrasjon
  • Miljøtrusler
  • Klimaendringer 

Du lærer også om hvordan sosiale, politiske, økonomiske og kulturelle forhold påvirker steder, hvordan vannet, isen og vinden endrer landskapet, og om sammenhengen mellom miljøproblemer, fattigdom, rask økonomisk vekst og knapphet på ressurser. 

Med en bachelor i geografi får du bred og relevant kompetanse som gjør deg godt egnet til mange ulike arbeidsoppgaver i ulike sektorer, for eksempel areal- og samfunnsplanlegging, miljøforvaltning, regional utvikling, bistand og samferdsel. Etter utdanningen kan du jobbe i bedrifter og organisasjoner som: -kommune og fylkeskommune -departement og andre statlige organer som Miljødirektoratet, Norges vassdrags- og energiverk (NVE) og Statens kartverk.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!