Vis studentum.no som: Mobil

Videreutdanning i ultralyd av hjerte og kar

NTNU
Sammendrag
Videre- og etterutdanning
Trondheim
4 semester
Deltid
Støttet av lånekassen

Videreutdanning i ultralyd av hjerte og kar

Ved flere norske hjertemedisinske og karkirurgiske avdelinger arbeider det i dag ultralydteknikere som er opplært internt eller har utdanning fra utlandet. Videreutdanning i ultralyd av hjerte og kar ved NTNU ble etablert i 2010, etter at det ble registrert et økende behov for personell som utfører rutinemessige ultralydundersøkelser av hjerte og kar. Det norske kardiologiske miljøet har vært positive til en slik utdanning og har bidratt i etablering og utforming av en formalisert utdanning i medisinsk ultralydavbildning av hjerte og kar. Det er kardiologer og karkirurger som har spesialistkompetanse på henholdsvis hjertemedisin og karkirurgi. En ultralydteknikers oppgave er ikke å stille diagnoser, men å fremstille bilder, rapportere og overlate videre analyse til spesialisten. Hensikten med å utdanne personell innen ultralyd av hjerte og kar, er at disse skal kunne avlaste spesialisten ved å gjøre standardiserte opptak, ta del i opplæring av nytt personell og inneha en særskilt kompetanse på apparatur og teknologi som komplementerer spesialistens kliniske og medisinske kompetanse. Hovedfokus vil være på ultralydteknologi, apparatlære, ergonomi og bildeframstilling av hjerte og kar. Hvert semester innledes med en samling på campus i Trondheim med forelesninger og ferdighetstrening, og følges deretter opp med teoretiske leksjoner og arbeidskrav på nett. Deltakelse på samlinger og praksisstudier er obligatorisk. Videreutdanningene i hjerte og kar går på deltid over 2 år og det er mulig å innpasse dette i Master i medisinsk bildeteknologi ved NTNU.

NTNU tilbyr også 3 ulike kurs innen ultralyd av muskel og skjelett for helsepersonell. Dette vil sannsynligvis bli en egen 2-årig videreutdanning fra høsten 2023 og som vil kunne inngå i Master i medisinsk bildebehandling ved NTNU.

I tillegg tilbys korte målrettede kurs i ultralyd av dialysefistler med en egne studieretning for leger og en for sykepleiere.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!