Vis studentum.no som: Mobil

Film- og videoproduksjon - bachelorstudium

NTNU
Sammendrag
Bachelor
Trondheim
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Film- og videoproduksjon - bachelorstudium

Hva skal til for å skape en uforglemmelig filmscene? Hvordan kan lyd forsterke handlingen på lerretet? Hvordan bygger man opp handling på film? Hvordan redigerer og klipper man videomateriale? Vil du jobbe med film, fjernsyn, journalistikk, eller andre deler av mediebransjen?

Dette er studiet for deg som vil ha både den praktiske og teoretiske kunnskapen man trenger for å skape film og video! På en bachelor i film- og videoproduksjon ved NTNU vil du lære både teori om film (fiksjons- og dokumentarfilm) og praktisk filmproduksjon. Du vil få tilgang til profesjonelt videoproduksjonsutstyr, redigeringslab., lydstudio og delta i produksjon av flere kortfilmer. Samtidig vil du lære om filmhistorie, om ulike retninger i filmteori og filmanalyse. Det er mulig å ta en del av graden i utlandet og NTNU har samarbeid med en rekke universiteter i hele verden. Vårt institutt har spesielt gode avtaler med samarbeidspartnere i California, USA.

Bachelorprogrammet i film- og videoproduksjon gir grunnleggende innsikt i og erfaring med mange av profesjonsområdene innenfor film- og fjernsynsproduksjon. En slik bakgrunn vil for enkelte kvalifisere for arbeid innen film- og fjernsynsbransjen. Praktisk-teoretisk mediekompetanse er også etterspurt innenfor både privat- og offentlig sektor i arbeid med teknologi, kultur og media, men er også relevant innenfor yrkessammenhenger som undervisning, informasjonsformidling og journalistikk. For noen danner også studiet et utgangspunkt for videre mastergradsstudier eller praktisk-teoretiske film- og fjernsynsstudier.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!