Master

Historie - masterstudium

NTNU, i Trondheim
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Historie - masterstudium

Som masterstudent i historie skal du sette deg inn i utviklingen av historieforskningen for å få forståelse for hvordan ulike historiske oppfatninger har sammenhenger med tid og samfunnsforhold.

Første del av studiet består av en skoleringsdel i realhistoriske og teoretiske emner. Den teoretiske skoleringen settes ut i praksis gjennom å skrive en masteroppgave. Her får masterstudenten gjøre et dypdykk i sitt interessefelt. Sammen med veileder får du utvikle ditt eget forskningsarbeid.

Som masterstudent vil du utvikle evnen til å arbeide med historiske problemer, forskningslitteratur og kilder på en selvstendig måte. Du får utvikle grunnleggende ferdigheter i kritisk analyse av store informasjonsmengder.

Masterstudiet har også en studieretning i klassiske fag. Masterstudiet i klassiske fag vil gi deg en dypere faglig og metodisk innsikt i klassisk filologi. Her får du velge fordypning i enten originalspråk (latin eller gresk) eller oversettelse. En del av studiet innebærer at studentene reiser på delstudium til King's College London (KCL) og/eller Göteborgs universitet (GU).

Studenten skal oppnå oversikt og kritisk forståelse av den latinske eller greske litteraturen. Det åpnes opp for å tilrettelegge studiet i størst mulig grad etter studentenes faglige interesser. Studiet vil gi en dypere forståelse for antikkens kultur og dens betydning for senere epoker.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights