Vis studentum.no som: Mobil

Historie - masterstudium

NTNU
Sammendrag
Master
Trondheim
2 år
Heltid
Støttet av lånekassen

Historie - masterstudium

Som masterstudent i historie skal du sette deg inn i utviklingen av historieforskningen for å få forståelse for hvordan ulike historiske oppfatninger har sammenhenger med tid og samfunnsforhold.

Første del av studiet består av en skoleringsdel i realhistoriske og teoretiske emner. Den teoretiske skoleringen settes ut i praksis gjennom å skrive en masteroppgave. Her får masterstudenten gjøre et dypdykk i sitt interessefelt. Sammen med veileder får du utvikle ditt eget forskningsarbeid.

Som masterstudent vil du utvikle evnen til å arbeide med historiske problemer, forskningslitteratur og kilder på en selvstendig måte. Du får utvikle grunnleggende ferdigheter i kritisk analyse av store informasjonsmengder.

Masterstudiet har også en studieretning i klassiske fag. Masterstudiet i klassiske fag vil gi deg en dypere faglig og metodisk innsikt i klassisk filologi. Her får du velge fordypning i enten originalspråk (latin eller gresk) eller oversettelse. En del av studiet innebærer at studentene reiser på delstudium til King's College London (KCL) og/eller Göteborgs universitet (GU).

Studenten skal oppnå oversikt og kritisk forståelse av den latinske eller greske litteraturen. Det åpnes opp for å tilrettelegge studiet i størst mulig grad etter studentenes faglige interesser. Studiet vil gi en dypere forståelse for antikkens kultur og dens betydning for senere epoker.

NTNU

NTNU

NTNU – Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik.

NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke profesjonsutdanninger og en stor faglig bredde som også inkluderer humaniora, samfunnsvitenskap, økonomi, medisin, helsevitenskap, utdanningsvitenskap, arkitektur, entreprenørskap, kunstfag og kunstnerisk virksomhet 

Vis alle utdanninger fra NTNU

Kontaktinformasjon til NTNU

NTNU

7491 Trondheim

Tlf: 73 59 50 00
Fax 73 59 53 10

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!