Bachelor

Antikkens kultur og klassiske fag

NTNU, i Trondheim
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Antikkens kultur og klassiske fag

Vil du ha kunnskaper som har skapt fremtiden i tusener av år? Skaffe deg nøkler til å åpne klassisk historie litteratur, språk, mytologi, retorikk, politikk og dagligliv? Da bør du ta bachelor i antikkens kultur.

Du får kunnskaper om det klassiske språket latin og/eller gresk, og om klassisk kultur: historie, mytologi, religion og retorikk. Du får ferdigheter i kritisk å analysere kilder til den antikke epoken, og innsikter i den gresk-romerske kulturens relevans og aktualitet gjennom tidene.

Latin og antikkens kultur er et VGS-fag, du kan bli lærer; du kan også bli oversetter, forfatter og selvstendig næringsdrivende med mulighet til å bidra i bokserien Kanon, et samarbeid med NTNU og Gyldendal norsk forlag; du kan bli bibliotekar, eller jobbe med kultur og kommunikasjon; med master i antikkens kultur og klassiske fag, og/eller i kombinasjon med andre fag kan du også bli forsker, eller vitenskapelig ansatt ved universitet eller høyskole. NTNU har også rekruttert flere kandidater fra antikkens kultur-fag til næringslivet. Det er muligheter for utplassering i næringslivet som en del av BA-graden.

NTNU
7491 Trondheim

Ved NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen. NTNU er et internasjonalt orientert universitet med hovedsete i Trondheim og campuser i Ålesund og Gjøvik. NTNU har en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil, en rekke...

Les mer og vis alle utdanninger ved NTNU

Highlights