Viser 1-20 av 61 treff
Les om hvordan vi sorterer resultatene
Vil du vite mer om hvordan vi sorterer våre søkeresultater? Les mer om hvordan vi rangerer utdanninger i søkeresultatet.
Viser 1-20 av 61 treff
1
2
3
4

Ta en utdanning i Historie

Interesserer du deg i historie? Setter du spørsmålstegn til hvorfor og hvordan hendelser, utviklingsforløp, motivasjon og samfunnsstrukturer har tatt form? Da kan en utdanning innen historie være noe for deg! 

Studerer du historie lærer du om den historiske utviklingen av samfunn og strukturer og hvordan den har formet tiden vi lever i nå. Du tar utgangspunkt i hvordan mennesker i samfunn, miljørforandringer og kulturelle prosesser har vært og hvordan de har forandret seg. 

Tradisjonelt går det en grense mellom arkeologi og historievitenskap. Arkeologer arbeider i hovedsak med å analysere materialistiske funn, for å senere etablere et resonnement i et historisk perspektiv. En historiker jobber fremfor alt med å  gå gjennom historiske kilder på en kritisk måte for å forstå den historiske utviklingen av samfunn og kulturer.

Historie - universitet og høgskole

Ønsker du å studere Historie på høyere nivå, må du ta utdanningen ved et universitet eller en høgskole. Det vanligste er å ta faget  som bachelor og eventuelt bygge videre på med master. En bachelor gir deg 180 studiepoeng når alle fag er bestått og en master gir deg ytterligere 120 poeng. Utdanningen kan tas både på heltid og deltid. 

Går du en bachelorutdanning i Historie på høyere nivå vil du kunne fordype deg historiske epoker, delta i spennende diskusjoner, samt lære deg å analysere og stille spørsmål til ulike historiske hendelser.

Kortere utdanninger i Historie

Dersom du ikke ønsker en full utdanning i Historie, er det mulig å ta kortere studier. Et alternativ er å ta historie som et årsstudium, hvor du etter endt studium kan søke om å fortsette på en bachelor. Et årsstudium gir deg 60 poeng og kan fungere bra for deg som ønsker en introduksjon til fagområdet, ønsker faglig påfyll eller ønsker å fordype deg i et spesielt historieemne. Det er også mulig å ta enkelte fag i historie, enten som kortere studier eller valgfag som del av en lengre utdanning. Ofte er de kortere studiene i historie kombinert med språkreiser, slik at du får opplevd historie i andre land og i tillegg videreutvikler språkferdigheter. 

Utdanning i Historie på nett

Vil du studere historie, men ønsker ikke å flytte til et nytt sted? Er fleksibilitet en viktig faktor i valg av utdanning? Da kan nettstudier være det rette valget for deg. Når du studerer over nett velger du selv når du vil se forelesninger og hvordan du legger opp studiene. Det krever disiplin for å følge utviklingen i utdanningen, ettersom kravene er like høye på nett som i klasserom. 

Historie i utlandet

Studerer du historie i utlandet vil du ikke bare studere faget, men det gir deg også mulighet til å oppleve historien. Kanskje er du ekstra interessert i gresk historie? Hvorfor ikke ta hele eller deler av utdanningen i Hellas? Eller vil du heller fordype deg i romersk historie og se hvordan det romerske imperiet har satt preg på Roma? Ikke begrens deg selv til å bare lese om historiske hendelser - opplev dem! 

Dersom du ønsker å ta hele utdanningen din i utlandet, kan du gjøre dette på egenhånd eller gjennom studieformidlere. Velger du å gå gjennom en studieformidler får du hjelp med søknad, skoler, bolig og opphold, visum og andre eventuelle spørsmål. Reiser du alene, må dette gjøres på eget ansvar. 

Kanskje et år eller et semester i utlandet holder for deg? Dersom du allerede studerer historie i Norge, er utveksling en ypperlig mulighet. Utveksling tillater deg å studere historie og/eller andre valgfrie fag i utlandet. 

Karrieremuligheter

Mange som studerer historie velger å fortsette å forske på området, eller blir professor i faget. Det finnes også flere andre spennende yrker for deg som studerer historie. Du kan for eksempel arbeide med kulturelle prosjekter, eller kommunikasjon og formidling av historie. 

Andre karrieremuligheter: 

  • Historiker
  • Kulturhistoriker
  • Historielærer
  • Professor
  • Forsker
  • Kurator på museum
Sammenlign
Relevante fagområder
Nyhetsbrev
Meld deg på vårt nyhetsbrev om høyere utdanning!